Comentarii pe articolul Investitor imobiliar: Creditul pentru Prima Casa trebuia sa fie de 100.000 euro


"Investitor imobiliar Creditul pentru Prima Casa trebuia sa fie de 100 000 euro"

la 15 Septembrie 2009, ora 15:15
Bineinteles, ce alt comentariu putea sa faca un reprezentant al unui investitor imobiliar, decat unul subiectiv?! Poate ca ar fi trebuit insa sa fie ceva mai onest, sau sa se documenteze mai bine inainte de a afirma ca pretul real al unul apartament in Bucuresti este de aproximativ 100.000 EUR - si, atentie, este vorba de un apartament (eventual garsoniera in zona centrala), nu de casa sau alt gen de proprietate pe care si-o permite o cu totul alta categorie sociala decat muritorul de rand.

Sa fim seriosi, domnule. Evident, preturile sunt direct influentate de balanta cerere/oferta si, mai mult, nici macar nu este obligatoriu ca tot romanul sa isi cumpere o proprietate intr-o viata de om. Insa preturile reale ale oricarui serviciu sau bun de consum sunt influentate (sau ar trebui, intr-o societate nemafiota si fara bani negri) si de veniturile populatiei care poate cumpara acele servicii/bunuri. Iar in conditiile actuale, sa consideri ca 100.000 EUR este pretul real si corect al unui apartament - la un salariu lunar mediu net de 1.390 lei (iulie 2009), adica nici mai mult nici mai putin decat impresionanta suma de 325.72 EUR - este chiar hilar.

Va las sa faceti calcule, sa aflati singuri in cat amar de zeci de ani va puteti plati casa.

Nu sunt fericitul beneficiar al unui salariu lunar mediu net (slava domnului, nici nu mi-as dori!). Castig suficient, muncind din greu. Si nici macar in aceste conditii nu imi pot permite cu inima impacata sa ma inham la un credit pe 30 de ani din viata mea pentru a-mi cumpara cutiuta de apartament bucurestean de vis.

Parca nu prea merita sa-ti asumi cu buna stiinta statutul de sclav pentru patru pereti supra-supra-supra evaluati la inaccesibila suma de 100.000 EUR.

  Inapoi la articolul Investitor imobiliar: Creditul pentru Prima Casa trebuia sa fie de 100.000 euro

Setari Cookie-uri