Comentarii pe articolul Toamna schimbarilor: Chiriile apartamentelor din Bucuresti au scazut cu pana la 10%


chiria

Simona P la 15 Septembrie 2009, ora 15:42
In primul rand, luna august este o luna moarta in foarte multe domenii pentru ca pleaca lumea in concedii iar primele zece zile din septembrie nu sunt foarte relevante pentru ca iarasi studentii vin abia de pe 15 in cel mai bun caz. Asadar este normal ca proprietarii sa scada pretul, daca nu isi gasesc chiriasi. Cel mai relevant era sa se faca un studiu, dar bazat pe luna septembrie si pe primele 15 zile din luna octombrie. Nicidecum in august! Si apoi, de ce nu se coreleaza scadrea pretului cu cresterea euro?? Pentru ca una inseamna sa dai 350 de euro pe o garsoniera acum, cand euro este 4.27 si alta era sa dai 350 de euro anul trecut! Sa fim seriosi, nu exista nicio scadere a pretului, fiindca pretul este in euro, ori daca se face un simplu calcul se poate observa ca un proprietar primeste astazi aproape aceiasi bani pe care ii primea anul trecut, cand euro nu era 4.27 ....asadar, unde este scaderea de 26% la chiria pentru o garsoniera? Poate ar dori sa-mi explice cineva.

De exemplu, anul trecut in august garsoniera in care stau acum s-ar fi inchiriat cu 300 euro, adica 1068 lei (euro fiind 3.56 in august 2008) iar acum se inchiriaza cu 250 euro, adica 1062 (euro fiind 4.25 in august 2009). Vede cineva aici o scadere drastica a pretului? Cu 26%? Unde, ca eu una nu vad!

Nu inteleg de ce publicati astfel de articole aberante! Se incearca manipularea populatie prin toate mijloacele posibile!!! Este efectiv o rusine ceea ce se intampla!

Iar exemplul ales cu garsoniera din drumul tabere, este f prost! Sa-mi arate mie cineva o garosniera care anul trecut era inchiriata cu 400 euro (mai ales in drumul taberei - unde se stie ca preturile sunt un pic mai mici fiindca nu este acces la metrou) si anul asta este inchiriata cu 240....ca eu asa ceva nu cred! Trebuie sa fii tampit ca in 2008 sa fi inchiriat in drumul taberei o garsoniera cu 400 euro. La banii astia, gaseai apartament cu 2 camere in militari cu acees la metrou. E SF ce povestiti voi aici!
De ce nu spuneti mai bine ca proprietraii sunt efectiv asaltati de agentiile imobiliare, ca proprietarul pune un pret, iar agentul mai adauga pe putin 50 de euro, fiindca exista un pret al zonei, si nu se poate sa existe ceva care sa traga in jos acest pret! De ce nu spune nimeni nimic despre faptul ca anunturile cu imobiliare sunt bombardate cu anunturi fictive, cu preturi nesimtite doar pentru a nu scadea pretul zonei. E posibil ca in plina criza financiara, cand rata somajului a ajuns unde a ajuns, cand se scad cel putin 10 procente din salarii, o garosniera sa fie inchiriata cu 300 euro???

  Inapoi la articolul Toamna schimbarilor: Chiriile apartamentelor din Bucuresti au scazut cu pana la 10%

Setari Cookie-uri