Comentarii pe articolul Isarescu: Preturile imobiliare sunt exagerate


Lista de preturi de referinta pentru imobile

Dan Motea la 10 Aprilie 2008, ora 09:00
Lista de preturi de referinta pentru imobile
Baza de date a notarilor cu valorile de vanzare a diverselor imobile este relativa.

Pretul pietei este pretul pe care vanzatorul il accepta iar cumparatorul il plateste.

Preturile pot fi declarate corect sau incorect functie de interesele vanzatorului sau cumparatorului.

In acest caz lista de valori minimale la care se calculeaza taxa de impozitare este foarte mare pentru marea majoritate a zonelor. Rezulta castiguri mari pentru stat.

Acesta lista cu valori minimale ar trebui desfintata, oricum se impoziteaza castigul din orice tranzactie.

Ce se intampla in momentul in care cade piata si esti nevoit sa vinzi fie la pretul de achizitie sau chiar in pirdere?

In ziua de azi nu se mai poate specula.

Exista cazuri cand la o evaluare se cere o valoare mai mare pentru a putea accesa mai multe fonduri care sa acopere pretul imobilului si ulterioarele cheltuieli cu amenajarea sau cu alte cheltuieli ale cumparatorului.

Preturile terenurilor sunt foarte mari avand in vedere folosinta actuala (intravilan agricol sau extravilan), se cere ca si cum ar fi utilizate numai pentru rezidential si cu toate utilitatile (drumuri, apa, canal, electricitate, gaze, etc). Toate aceste inseamna o infrastructura care costa foarte multi bani.

Lista de impozitare a notarilor http://www.ancpi.ro/expertize/exp-not_ilfov_2007.pdf Cele de anul acesta sunt cu 10-20% mai mari. Exista discrepante mari de pret in interiorul aceeasi localitati.

Florin Lolea la 10 Aprilie 2008, ora 15:36
Domnule Motea, un metru patrat de apartament ordinar (nu vorbesc de lux, strategic location etc;) depaseste venitul "mediu" pe 6 luni. In momentul in care preturile depasesc cu mult puterea de cumparare nu va puteti astepta decat la o "corectie" a pietei, indiferent cat o fi ea (cererea /sau necesitatea) de mare. Nu e necesar sa fiti un geniu sa va dati seama de acest lucru. Sint convins ca ati auzit si dv cate ceva despre "Fenomenul Varsovia" sau criza imobiliara din USA.


Ioan la 1 Februarie 2009, ora 16:28
E o hotie pe fata ce fac notarii. Toata viata platim impozite peste impozite , iar cind vine vorba de mostenire , este si statul in drepturi , ca deh tare mult ajuta oamenii in timpul vietii . Pe linga faptul ca nedreptatile indurate sint peste masura , iar noi sintem condusi de mafii mai mari si mai mici , chiar si bruma de agoniseala de o viata iti este sfisiata de lupi . O provocare: ma puteti contrazice ?
Maria la 27 Aprilie 2009, ora 19:59
Din pacate majoritatea proprietarilor de imobile habar nu au de preturile reale ale acelor imobile pe care vor sa le vanda. Nu iau in considerare nici un fel de indicatori de nici un fel, ei doar isi pun un pret care li se pare lor normal, pe baza criteriului "vecinu' din Dealu' Morii o vandut 5 ari de teren cu 30.000 de euro, pai daca el o luat atatia bani, da' de 'oi lua si eu", si uite astia fac piata imobiliara in tara asta...sa nu uitam si de speculantii imobiliari, alias escrocii care abia asteapta sa "tepuiasca" pe unu' altu', si , de cele mai multe ori si reusesc...si tinerii se chinuie mult si bine sa-si ia o casuta, dupa ce au facut scoli pana aproapre de 30 de ani si parintii or au tot investit in educatgia si "viitorul" lor. Este asta normal?
Inclin, din ce in ce mai mult, sa cred ca nu este catusi de putin normal si ca tara asta isi merita locuitorii...de-as trai dupa ce s-ar schimba generatia asta comunista si plina de rahat, poate as mai avea la ce sa sper...ca, in momentul de fata e de tot...nu pot sa spun "rasul", mai bine plansul, e mai aproape de adevar.

  Inapoi la articolul Isarescu: Preturile imobiliare sunt exagerate

Setari Cookie-uri