Comentarii pe articolul Cum vede termopanul romanesc ascensiunea pe o piata de un miliard de euro


BRAVO LOR

Petrescu Mihai la 14 Aprilie 2008, ora 22:32
BRAVO LOR
INTRADEVAR SUNT O FIRMA MARE SI SERIOASA CU AMBITII PE MASURA SI PE BUNA DREPTATE.SUNT FOARTE CUNOSCUTI IN ZONA OLTENIEI.SUNT UN CLIENT MULTUMIT AL PRODUSELOR LOR,AM FOST MULTUMIT SI DE CALITATEA FERESTRELOR DAR MAI ALES DE PROFESIONALISMUL ANGAJATILOR,INCA DIN MAGAZIN AM FOST PLACUT IMPRESIONAT DE FELUL IN CARE MI S-A PREZENATAT PRODUS,IAR LA MONTAJ BAIETII AU FACUT CURAT DUPA CE SI-AU TERMINAT TREABA.CAT DESPRE ACTIONARII FIRMEI,D-L CHERCIU SI D-L IONESCU SUNT FOARTE BINE VORBITI IN CRAIOVA,IAR ANGAJATII II VORBESC CU MULT RESPECT.SA TOT FIE FIRME ROMANESTI DE ACEST GEN SI PATRONI CU ASTFEL DE VEDERI.
CINSTE LOR PT CE AU FACUT!
Gabriel Matei la 16 Aprilie 2008, ora 01:25
Am intrat in Europa, am intrat in UE, am intrat in NATO, am intrat unde vrei si nu vrei, dar mintea noastra de retardati genetic este a noastra, nu o impartim cu nimeni si mai ales nu o vindem nimanui!
Nu contest ceea ce au sau vor sa realizeze firma craioveana.
Nu-i cunosc, n-am lucrat cu ei, deci cum spune americanul "it's not my business".
Aspectul care vreau sa-l abordez este insasi obiectul si totodata unul din subiectele articolului: tamplaria PVC
In Romania nu se cunoaste sau ma rog, nu se aplica dictonul "sunt prea sarac sa-mi cumpar lucruri ieftine". Si atunci, cumparam cu "kilul" termopan PVC, este la moda, "si-a pus si vecinu'", ne imprumutam de la banca, ne punem totul la bataie si ne realizam "marele vis": termopanul!
"Romanian dream" este termopanul!!!
Chiar nimeni nu este instare, nu cunoaste, nu vrea sa informeze si pe altii despre actiunea nociva a profilelor de PVC? Chiar numai sunt chimisti specialisti in organica care sa explice, pe intelesul tuturor, ce se intampla in timp, cu moleculele de polimeri? Sau am avut doar un specialist in organica si pe-ala (pardon pe aia) l-am omorat in '89?
De ce nu se informeaza corect de catre specialisti, nu de catre ziaristi (ca sunt si ei oameni si nu pot sa se priceapa la toate), ca la ora actuala tendinta internationala este inlocuirea tamplariei PVC toxica in timp, cu eliberare in aer a particulelor si moleculelor de polimeri care odata inhalati, devin cauza la fel de fel de afectiuni ale cailor respiratorii!
De ce firme de renume ca Rehau, Veka, Gealan, Trocal etc isi au centrul de greutate al productiei de profile PVC pentru tamplarie in tari "mai bananiere" ca Romania, Ucraina sau Belarus? De ce productia lor in Comunitate este orientata pe produsele PVC de natura industriala si nu casnica?
De ce se prefera in Vest sa se inlocuiasca tamplaria PVC cu tamplaria din lemn stratificat? Din moft sau din dorinta de a se cheltui aiurea? Sau ca asa este la moda? Sau ca asa arata casa mai "cool"?
Putin de crezut si mai ales chiar imposibil de afirmat!
Intr-adevar din lemn stratificat, tamplaria este mai scumpa dar mai sanatoasa si mai durabila! Un profil corect si bine tratat da o viata tamplariei de minim 50 ani! In acest timp de cate ori trebuie sa schimbi PVC-ul care isi arata "coltii" dupa 8-10 ani de la montare?
Intrebari, intrebari, intrebari ... dar care trebuie sa li se si defineasca raspunsurile corecte!
In incheiere sa stiti ca am firma de constructii, stiu de tamplaria PVC cu geam termopan inca dinainte de '89 si mai ales ii stiu si avantajele dar mai ales marile si periculoasele ei defecte.
Andrei Chirica la 21 Aprilie 2008, ora 12:59
De curand mi-am pus termopane si m-a intrigat faptul ca ar putea fi toxiceasa ca m-am documentat si am aflat ca ce se spune in comentariul lui Gabriel Matei nu este adevarat. Am aflat ca asa zisa imbatranire a PVC afecteaza profilele de proasta calitate, in compozitia carora nu se adauga stabilizatori contra actiunii razelor UV. Asta inseamna ca, la fel ca in toate domeniile, este foarte importanta calitatea. Este adevarat ca atat aluminiul cat si lemnul (cu conditia sa fie bine tratat impotriva cariilor, umezelii si actiunii UV) au durate medii de viata mai mari decat PVC-ul, insa durata medie de viata a profilelor din PVC depaseste in cele mai multe cazuri 25-30 de ani. In plus, ferestrele din PVC sunt de cel putin trei ori mai ieftine decat cele din aluminiu sau lemn. Mai mult, procesul de fabricare al aluminului consuma multa energie, iar resursele de lemn sunt limitate. PVC-ul reprezinta un compromis universal acceptat, fiind un material alternativ lemnului si aluminiului, insa mult mai ieftin, cu proprietati izolatoare mai bune decat aluminiul si comparabile cu lemnul. In plus, PVC-ul nu prezinta nici un pericol pentru mediu, putand fi reciclat in proportie de 100%.

Daca vreti sa aflati mai multe puteti accesa: http[:]//ec[dot]europa[dot]eu/enterprise/chemicals/sustdev/pvc-final_report_lca.pdf www[dot]pvcawareness[dot]com/PVCLifeCycle.htm www[dot]veka[dot]de/homepage/divers/en/produkteigenschaften.htm www[dot]veka[dot]de/homepage/divers/en/langlebigkeitundpflege.htm www[dot]veka.de/homepage/divers/en/umweltfreundlichkeit.htm
Dan la 4 Februarie 2010, ora 10:34
ferestrele din PVC !...Ce suprafata de contact au profilele ?...stim ca suprafata vitrata medie este de 80-85%...deci undeva la 20 % avem pvc...mult sau putin?...daca ne uitam inprejurul nostru si cautam suprafetele din pvc(inclusiv vapacul de wc) ar trebui sa o luam razna !!!...
..Dar daca as aminti ca jumatate din caldura o pierdem prin ferestre, 30 % prin pereti ...restul prin tavane si podele...!...nu vi se pare normal sa investim in ferestre termoizolante ?...si daca pvc-ul este si ieftin de ce suntem carcotasi ?

  Inapoi la articolul Cum vede termopanul romanesc ascensiunea pe o piata de un miliard de euro

Setari Cookie-uri