Comentarii pe articolul Nestle Romania a vandut de 150 mil. euro in 2007


Acuzaii firma Nestle

Kovacs Erzsebet la 17 Aprilie 2008, ora 13:33
Acuzaii firma Nestle
Citez: "Metode controversate pe plan internaional de desfacere pe pia a hranei pentru sugari, exploatarea i maltratarea copiilor n firmele furnizare de materie prim.
Concernul Nestle i obine multe dintre produsele sale din ri n care producia de alimente este caracterizat prin standarde ale drepturilor omului extrem de sczute. Oamenii sunt exploatai mai ales la producerea de cacao i cafea.
Pe Coasta de Filde, unde obine cea mai mare parte din producia de cacao pe plan mondial, mii de copii sclavi lucreaz pe plantaiile de cacao.
Firma Nestle are n proprietate i dou fabrici de alimente pe Coasta de Filde."

"Nestle are o mare influen asupra preurilor extrem de oscilante i sczute de pe piaa mondial i este, n orice caz, responsabil de suferina micilor fermieri i muncitori din agricultur."

"Concernul Nestle are o poziie pozitiv i cu privire la folosirea alimentelor modificate genetic.Pornind de la premisa c sigurana acestora a fost dovedit (cea ce nu este cazul), firma Nestle va continua s foloseasc componente din plante modificate genetic, peste tot acolo unde acest lucru este potrivit."

A dorii s primesc explicaii la aceste acuzaii de la firma Nestle i a dorii s tiu n ce msur sunt implicate n aceste acuzaii i fabricile Nestle din Romnia?
Surse:
http://www.nestle.ch/press/biotech.asp
Nestle-Cote d'lvoire: Le malaise....salarial", Le jour, 6.10.1999
http://www.africaonline.co.ci/AfricaOnline/infos/lejour/1401SOC1.HTM


  Inapoi la articolul Nestle Romania a vandut de 150 mil. euro in 2007

Setari Cookie-uri