Comentarii pe articolul Profil IT - Calin Rangu, IIRUC: Inovatia in IT va merge pana la disparitia PC-ului de astazi


Profil IT

Matei Gabriel la 25 Octombrie 2009, ora 16:08
Nu este o descoperire si nici macar o constatare de mare importanta. Inca de la aparitia primelor computere, permanent s-a urmarit cresterea performantelor si fiabilitatii atat a hardului cat a softului..
Practic pana prin anii '80 s-au clasificat computerele in patru generatii criteriul fundamnetal constituindu-l configuratia tehnica.
In aceasta perioada existau cateva programe specializate respectiv Cobol pentru aplicatiile economice, Fortran pentru aplicatiile tehnice, Assembler si PL1 ca programe de asamblare (fiecare din programelel mentionate in diferite variante de lucru).
Prin aparitia limbajelor conversationale s-a trecut la o noua generatie de computere (asa numita generatia 4 jumatate) in care accentul s-a pus prioritar pe soft, imbunatatirile de hard nefiind de departe atat de importante precum cele inregistrate la anterior.
Din aceasta cauza se explica aparitia softurilor specializate pe categorii de aplicatii, multitudinea lor generand implicit si specializarea atat a softistilor cat si chiar a utilizatorilor.
Eliminarea tastaturii clasice prin touch-screen, anumite softuri de securitate pe baza de amprenta vocala sau fizica, nu sunt decat timide incercari de imbunatatiri ale hardului.
Dupa parerea mea noua generatie de computere (s-o numim genaratia 5) va fi o generatie hibrid, computere cu softuri deja incarcate in functie de necesitatile clientului, cu elemente tehnice constructive capabile pentru marirea unor indicatori precum viteza, memorie, acces date.
Cum marile firme IT au iesit cam "mototolite" din punct de vedere financiar dupa recenta (din pacate inca actuala) criza financiara, este destul de dificil de estimat si prevazut o noua revolutie tehnica in IT, prioritatea numarul unu fiind in acest moment refacerea financiara.

  Inapoi la articolul Profil IT - Calin Rangu, IIRUC: Inovatia in IT va merge pana la disparitia PC-ului de astazi

Setari Cookie-uri