Comentarii pe articolul Brandingul de tara: Romania redesenata in parteneriat privat-privat


Educatie

Irina-Monica Manea la 1 Mai 2008, ora 12:58
Educatie
Buna ziua tuturor,

Am citit cu interes articolul dar cu tristetea romanului care traieste intr-o tara UE - Spania, si care resimte zi de zi, imaginea covarsitor de negativa a romanilor si nu a Romaniei.

Ca sa incepi sa faci branding pentru o tara, trebuie sa incepi cu lucruri mici: o campanie gen: gandeste-te de 2 ori inainte de a arunca gunoiul in strada etc. Daca veti avea curiozitatea sa priviti un canal spaniol, macar o saptamana, zilnic, veti vedea campanii ale Guvernului: in sanatate (campanie colesterol), mediu (campanie apa), finante (campanie - plateste-ti impozitele), munca (campanie - loc de munca pentru fiecare), educatie (campanie cursuri gratis de formare) etc.
Au inceput incet, incercand sa schimbe mentalitatea oamenilor, o mentalitate care acum 30 de ani, era asemanatoare romanilor. Acum 30 de ani, spaniolii emigrau mult in America de sud, in State, in Europa.

A incepe un branding pe Romania, cand sunt o multime de romani in toata Europa, infractori, e ca si cum ai pune perdea la niste geamuri murdare.Nu ar avea nici un efect...

Ce credeti ca ar spune spaniolii, italienii, francezii vazand un spot extraordinar conceput despre frumusetile Romaniei? - aa, asta e tara de unde vin tiganii romani care fura!!

Media? Si aici, stirile sunt asemanatoare cel de la ora 17, protv, cu violuri si crime etc. Stimati comentatori, cand valorile sunt bine definite, cand omul are o educatie minima, aceste stiri trec prin fluxul gandirii si au mai degraba efect pozitiv decat negativ.

Branding? S-a incercat! Si a iesit un fiasco - spoturi facute la repezeala, bugete imense pierdute in comisionari ciudate catre cine stie ce companii/demnitari...

Brandingul trebuie inceput de jos..din strada, trebuie inceput in scoli, in insitutii..pentru ca brandingul nu e doar spotul..brandingul unei tari sunt oamenii care o reprezinta!

Un salut,
Monica Manea

  Inapoi la articolul Brandingul de tara: Romania redesenata in parteneriat privat-privat

Setari Cookie-uri