Comentarii pe articolul Fostul sef pe recrutare de la Barnett McCall si-a facut firma de executive search


DIVESE SUCCESE ALE UNOR DIVERSI

Mircea Soare la 16 Noiembrie 2009, ora 02:30
Din intamplare, am deschis pagina din "Wall" dupa luni de zile de pauza, la acest articol: "Fostul Sef de Recrutare ....". Mi-a sarit in ochi numele Doamnei Pintoi.

Nu as scrie aceste randuri, daca nu as fi cunoscut-o.
Prin urmare, o cunosc pe Doamna Pintoi, inca de pe vremea cand era HR Consultant pentru Jobs Factory, pedinte de alta companie, deci inainte de Barnett McCall !

Spun ca am cunoscut-o, in sensul ca dansa in calitatea pe care o avea, mi-a facut legatura (in numele companiei unde activa pe atunci), cu o anumita companie unde as fi vrut sa-mi continui activitatea.
Ce pot spune despre Doamna Pintoi atat cat am putut sa o receptez la randul meu, este ca mi-a lasat imaginea unui profesionist (chiar daca mai avea multe de invatat la randul sau), dar aceasta este imaginea pe care mi-a lasat-o ! Si nu exagerez cu nimic. Conversatia pe care am avut-o cu dansa, (caci nu o pot denumi pre-interviu), mi-a facut o deosebita placere. Si acest fapt este adevarat si cu imaginea asta am ramas, caci o merita din plin.

Faptul ca nu am castigat job-ul pe care l-am dorit la acea vreme, asta este alta treaba ! Si nu a fost vina dansii ! Dar nici a mea ! Culmea a fost ca interviul concret pe care l-am avut in urma directionarii de catre Jobs Factory, a fost un succes; nu poate fi catalogat altfel in momentul cand te intelegi, din ochi cum se spune, cu angajatorul care din nou, culmea, iti spune ca e OK, si se stabileste deja si salariul impreuna cu tot tacamul aferent, mai mult se stabileste inclusiv data angajarii !... Mai ales ca pregatirea si experienta pe care le aveam si le am in domeniul respectiv, depaseau nu cu mult ci cu foarte mult nivelul cerut de catre acea companie !, dar care ma satisfacea la acea vreme din punct de vedere material. Profesional nu, caci chiar daca aveam de a face cu noutati, erau sub pregatirea mea, dar material, repet, da. Mi s-ar putea replica ca esecul din spatele succesului meu, se datoreaza tocmai neitersectarii zonelor de pregatire si experienta cerute de catre job, cu ale mele, fapt foarte bine cunoscut si tratat in orice abc al unui curs sau tratat de HR. Ei bine vreau sa subliniez ca tocmai aceasta problema, in cazul dat ar fi falsa !

OK ! Nu asta e ideea. Am facut introducerea asta asa de lunga, tocmai pentru a crea cadrul a ceea ce vreau sa spun.

Problema este alta. Si de fapt aceasta este cea adevarata, chiar daca nimeni nu vrea sa o recunoasca deschis:

Supercompetenta (overqualifying) deranjeaza ! Si nu oricum. Deranjeaza al dracului ! Faptul ca "il/o vrem pe cel/cea mai bun/buna", "suntem cei mai tari, deci vrem alaturi pe unul ca noi", "suntem - head hunters - prin definitie", "suntem profesionisti si cautam asemenea...", nu sunt decat povesti la gura sobei ca tot vine iarna. FALS de sus pana jos ! Numai marketing, suficient de fin ca sa atraga fluturii pe lampa ! Iar de foarte multe ori revoltator de fals, im momentul cand vezi postat pe site cate un job, ca catre o mare sau foarte mare companie, dar care este scris in asa hal incat incompetenta si mai rau de atat, impostura celor ce au pretentia ca sunt specialisti in a cauta si scoate in relief pe altii, te plesneste direct in ochi ! Si asta repet, in totala opozitie cu titulatura companiei si sigla ce troneaza mare drept garantie a profesionalismului !

CONCLUZIA si ideea de fapt a ceea ce vreau sa spun ?
Oameni buni ! Lasati-o mai de o parte ca sa nu spun altfel, cu articole despre diverse sucese de rasunet ale unuia sau altuia (exceptie cazul Doamnei Pintoi, repet !).
Poti fi cel mai tare din parcare si asta nu oricum ! Dovedit cu diplome si certificate muncite cu adevarat (si nu luate de pe Net sau castigate la distanta sau seral mai catre dimineata !) si in plus cu o experienta vasta dovedita concret de asemenea !
Daca n-ai relatii, Esti Mort ! Indiferent cat de tare esti cu adevarat !
Asta e realitatea adevarata ! din pacate ! Asta este si va fi Romanica.
Articole de genul: "cutare a reusit pornind de jos"; "cutare a inceput modest si uite unde a ajuns..."; "numai muncind cu adevarat si sacrificandu-te reusesti" etc etc etc, sunt din pacate basme !

Unde va credeti ? La Mall la film ? Unde ruleaza o dulcegarie americana cu inceputurile pe pamantul fagaduintei ?
In acest caz, sa am iertare, dar inseamna ca tratati eventualii cititori ai dvs. (si care obligatoriu au un anumit nivel cu mai multe circumvolutiuni pe creier de cat ati crede, tocmai pentru ca va citesc !), drept idioti !
Sa nu aveti impresia ca sunt vreun frustrat. Nici vorba.
Am firma mea care funtioneaza al dracului chiar si acum cand e ... criza lui Peshte.
Deci ce am scris e pentru altii, nu pentru mine !

Sper sa nu ma cenzurati asa cum ati facut-o cu alta ocazie !
Deoarece este realitate ! Sau deranjeaza ?

Mircea Soare
mirceasoare_ms@yahoo.com

  Inapoi la articolul Fostul sef pe recrutare de la Barnett McCall si-a facut firma de executive search

Setari Cookie-uri