Comentarii pe articolul Cum arata din strada marea reabilitare termica?


reabilitarea

Mihai Cernea la 24 Noiembrie 2009, ora 14:31
Cum este posibil ca o placare cu spuma de poliester, tencuire si vopsire sa coste pentru un apartament peste 6000EURO!?! Pretul pentru o asemenea operatie nu depaseste la nici un constructor 30euro/mp, ceea ce ar insemna ca un apartament ar avea de acoperit o suprafata de aproximativ 200mp, ceea ce pentru o inaltime de 3,3m ar insemna o lungime de 60m liniari, care ar fi doar jumatate din perimetrul unui apartament, deci un astfel de aprtament ar avea o suprafata de aprox 20x30 = 600mp. Facand calculul invers inseamna ca pretul a fost supralicitat cu 500% !!!

Si ca si cum asta nu ar fi fost indeajuns, proprietarii nici nu trebuie sa plateasca nimic pentru ca primaria a fost atat de "buna" si va plati chiar si acei 20% care ar fi revenit proprietarilor din banii cui - ai celor care stau in case, vile sau alte blocuri care nu vor beneficia niciodata de aceste subventii.

Acet lucru este prea simplu de inteles: daca primaria preia aceste cheltuieli, firma contractata se va apuca mai repede de lucrare si in plus nimeni nu va investiga dece costa atat de mult lucrarea.

Iar noi restu, cei care ori nu locuim intr-o locuinta care se incadreaza in parametrii aprobati pentru aceste subventii, ori locuim, dar nu vom ajunge niciodata sa ni se analizeze dosarul, nu numai ca vom plati si pentru cei care si-au reabilitat locuinta gratis, ci vom fi obligati pana la urma sa ne platim inegral si reabilitarea propriilor locuinte.

Asa ca acest program este in mare parte, in opinia mea, o mare mascarada.

Rusine !
Stanca Grigore la 26 Noiembrie 2009, ora 20:15
Am facut un calcul simplu pentru apartamentul in care locuiesc, si materialele plus manopera la cei aprox. 80 mp exteriori a fost dupa un calcul realizat cu o firma de constructii de aprox. 750 euro. La programul de reabilitare termica guvernat de primarie si MDLPL partea fiecarui locatar sa ridicat la 820 euro. Eu sunt de acord sa fie facuta o lucrare cu toate avizele si proiectele necesare pentru a evita munca de mantuiala care s-a facut si la construirea blocurilor in care de 30 ani dainuim, platind taxe si utilitati nemaiauzite pe plan mondial, dar ce sa facem daca traim in Romania si asta ne ocupa....
Sper sa fie aprobate in acelasi program si masuri (proiecte) pentru marirea spatiului locativ prin construirea in exteriorul blocului a unei terase pentru fiecare apartament, la care ar putea fi anexate captatoare solare, atat pentru ACM cat si pentru generare de energie electrica. La volumul de munca la nivel national ar putea fi negociat pretul lor pentru a obtine pret avantajos la calitate foarte buna. Nu stiu de ce imi face impresia ca acum aceste preturi sunt mult umflate pe piata noastra deoarece nu este raspandit la nivel general.

  Inapoi la articolul Cum arata din strada marea reabilitare termica?

Setari Cookie-uri