Comentarii pe articolul Planurile Yahoo pentru tara Instant Messenger


Ce formulare mai ii si asta ?

Adrian-Alin Cristea la 19 Mai 2008, ora 16:35
Ce formulare mai ii si asta ?
e nu mai suport deja este modul in care se profaneaza limba romana. Cand vad cum se arunca numai cuvinte englezesti la tot pasul, dar pe langa asta sunt parca cioplite cu toporul si puse acolo unde chiar se poate folosi limba romana, ma dezgusta si ma face sa-mi para si mai rau ca a murit Pruteanu. Uitati-va intr-o singura fraza cata prostie pe m^2 doar pentru a parea mai elevati si interesanti

"Yahoo si-a luat primul angajament fata de piata din Romania prin numirea lui Bobby Voicu in functia de community manager. Pasii urmatori sunt cresterea awareness-ului local al produselor si lansarea Yahoo.ro, potrivit lui Darren Patterson, business development director, Yahoo Europe. Compania-gigant are planuri multe pentru o piata atipica: piata Instant Messenger."
sursa Wall-Street

ce m-a enervat cel mai tare a fost partea cu "Pasii urmatori sunt cresterea awareness-ului local al produselor "...
Nu stiu ce fel de redactor ii ala care a scris, dar se duce de rapa limba daca o tinem tot asa.

Daca mai stergeti si postul asta, sunteti niste incuiati
Ioana Piscociu la 25 Mai 2008, ora 12:00
Ultilizarea termenilor englezesti nu poate fi considerata un imprumut fortat, folosit abuziv in limba romana. Pur si simplu sunt expresii din lumea afacerilor pe care limba noastra nu le poate acoperi din punct de vedere al ariei conceptuale. Pentru a evita confuziile de sens este de dorit sa se utilizeze termenii din limba-parinte - sunt neologisme si trebuie tratate ca atare, ma intreb de ce n-a tradus termenul > si el consituie un imprumut.
Jurnalista nu a facut decat sa le vorbeasca oamenilor de afaceri pe limba lor, cu tot respectul, dar nu inteleg de unde atata spirit nationalist in afaceri, ma intreb daca el s-ar manifesta la acelasi nivel si in alte conditii.

  Inapoi la articolul Planurile Yahoo pentru tara Instant Messenger

Setari Cookie-uri