Comentarii pe articolul Un sfert din romani vor sa cumpere o locuinta in urmatorii 10 ani. 7,5% dintre ei isi permit


Cine-si poate permite achizitia unei locuinte?!

Monica Profir la 22 Mai 2008, ora 09:39
Cine-si poate permite achizitia unei locuinte?!
Incep prin a va spune ca eu si sotul meu suntem casatoriti de 1 an si vrem foarte mult sa ne luam o locuinta,sa scapam de plata chiriei in fiecare luna. Locuim in Constanta,muncim in acest oras de peste 7 ani , platim toate taxele posibile si imposibile dar, nimeni nu face nimic pentru a ajuta tinerii casatoriti care
nu-si permit luxul de a avea o locuinta!
In decembrie 2007, dragul nostru Primar ,Radu Stefan MAZARE, aparea pe la toate televiziunile locale laudandu-se ca ne va ajuta sa ne luam o locuinta,fie prin credit bancar, fie prin acel proiect de locuinte ieftine cu tragere la sorti.
Toate bune,ne agitam,cautam ce acte ne trebuiesc,facem declaratii pe la notari ca nu am avut proprietati etc,etc, depunem in martie 2008 un dosar plin de hartii si ni se spune sa asteptam raspuns acasa in decurs de o luna.
Intre timp ma interesez la o banca cu care Primaria Constanta colaboreaza, mi se spune ca este un produs exceptional, i-mi face un calcul pentru 60.000 EUR , cat avem nevoie pentru achizitia unei case in Com. Valul lui Traian, Jud. Constanta,super vom plati doar 250 EUR /LUNA si vom ajunge in ultimii ani sa platim maxim 450 EUR. Nici o problema, totul e OK si convenabil mai ales ca incepand din toamna vom fi parinti si asta cere o mare cheltuiala, cu banutii de Concediu maternal,aproape ca ne platim rata la banca si din salariul sotului ne crestem copilul!
Am asteptat,am primit raspuns FAVORABIL pe 25.04.2008, bucurie mare, o sa avem locinta!
A treia zi de Paste-29.04.2008, reusim sa ajungem la banca, ducem si acolo gramezi de hartii si documente ni se analizeaza dosarul si dupa 10 minute de tacere ofiterul de credite ne spune "Unde se afla locuinta? Noi: In Valul lui Traian, Stiti: am primit un email acum 3 minute ca nu se accepta decat achizitia unei locuinte in orasul Constanta si nu in Judetul sau Municipiul Constanta! In urmatoarele secunde am crezut ca innebunesc,totusi insist sa se mai uite odata poate este o greseala, pe actele de la primarie scrie clar:Subventionarea dobanzii cu 50% pentru tinerii care isi achizioneaza o locuinta prin credit bancar.Fara o specificare daca locuinta trebuie sa fie in Orasul Constanta sau Judetul Constanta! Plecam de la banca, mergem la Primarie, si ni se da ca raspuns stema Cosiliului Constanta aplicata pe cererile noastre unde scria:Romania, Municipiul Constanta, Judetul Constanta, Oras Constanta!
Noi trebuia sa concluzionam ca se refereau dragii nostri oameni binevoitori doar la orasul Constanta!
Ajunge cu descrierea1 Concluzia: TRAIM INTR-O TARA MIZERA, CU OAMENI CORUPTI CARE NU STIU DECAT SA NE MINTA CU VORBE FRUMOASE DOAR CA SA-SI PASTREZE FUNCTIILE PE CARE TOT NOI LE PLATIM!
In final am optat pentru o alta banca si in curand ne vom lua si casuta noastra dar sacrificiul este colosal: voi naste un copil care nu-si va vedea tatal in primele lui clipe pe acest pamant,pentru ca va fi nevoit sa plece la munca in strainatate ca sa ne asigure noua o supravietuire mai buna si sa reusim sa ne platim rata la banca!
Speram sa plecam cu totii din acesta Romanie care ne minte in fiecare clipa si ne promite numai aberatii,nimic real ,nimic realizabil!

Va multumesc pentru atentia acordata!
Cetatean condamnat la supravietuire in Romania,
Monica SISCU

  Inapoi la articolul Un sfert din romani vor sa cumpere o locuinta in urmatorii 10 ani. 7,5% dintre ei isi permit

Setari Cookie-uri