Comentarii pe articolul Solutii anti-criza pentru IMM-uri


Masuri anticriza

Voda Laurentiu la 4 Ianuarie 2010, ora 10:33
Msuri anticriz : creterea veniturilor la bugetul de stat prin scoaterea la suprafa, ntr-un procent ct mai mare, a economiei subterane.
Acest fenomen economic ar putea fi efectul a mai multor msuri de ordin legislativ, dar care s nu aduc o mrire a cotelor taxelor i impozitelor ci dimpotriv n timp s poat duce la o scdere a cotelor taxelor i impozitelor. - vezi teoria privind presiunea fiscal.
1. Depunerea obligatorie a Declaraiei de avere de ctre toi cetenii romani i rezidenii odat cu depunerea Declaraiei pe impozitul pe venitul global sau a Fiselor Fiscale FF1, FF2.
Declaraia de avere depus de persoanele private va fi secret fiscal. Ele nu vor fi fcute publice dect n cazul unei infraciuni.
Efectele economice i sociale rezultate n urma acestei simple depuneri a Declaraiei de avere ar determina persoanele care au venituri ilicite sau nedeclarate, s ncerce s justifice achiziiile care nu au acoperire n bani. De ex. O casa de 300.000 lei nu poate fi achiziionat dac ai venituri declarate de 100.000 lei. Deci diferena ar trebui justificat. i atunci se gndesc aceste persoane s desfoare activiti legale ca s poat justifica sumele de bani ctigate.

2. Stimularea Reclamantului ce descoper o fapta de evaziune fiscal, contraband etc, cu 40% din amenda ncasat de organele de control.
Organele de control vor fi obligate s efectueze controlul n zona reclamat.
Efectele economice i sociale vor determina intrarea n legalitate a atelierelor ilegale, eliberarea de bonuri fiscale, chitan, factur, pentru ca agenii economici nu vor mai avea ncredere s vnd marfa sau s presteze un serviciu fr factur sau fr bon fiscal deoarece clieni ar putea sa fie reclamani.

Sunt msuri simple dar din pcate nepopuliste. Dar noi vrem un popor de hoi i evazioniti unde sistemul de valori e distorsionat de persoane dubioase care opereaz n zona neagr a economiei?
Aceste msuri vor nsntoi mediul de afaceri i vor aduce aprox. cu 20% mai multe venituri la bugetul de stat.
Nu va mai exista concurena muncii la negru, a operatorilor economici din zona neagr a economiei.
Este binecunoscut deja afirmaia dac dorii fr factur va reduc preul . De asemenea putem s tim fiecare dintre noi c nu am primit bon fiscal cnd am cumprat ceva.

  Inapoi la articolul Solutii anti-criza pentru IMM-uri

Setari Cookie-uri