Comentarii pe articolul Top 7 lucruri pe care un manager trebuie sa le stie despre head-hunteri


sunt foarte dezamagita de articolul acesta

Hrab Andreea la 5 Ianuarie 2010, ora 15:23
Buna.

Sunt foarte dezamagita de continutul acestui articol din multe motive;

1. oameni de HR care discuta exclusiv in termeni negativi de colegii lor

2. Oameni de HR care considera ca recrutarea nu este o experienta necesara pentru a deveni HR manager. Foarte foarte gresit! Un HR nu poate fi manager daca nu a trecut prin recrutare, inclusiv headhunting, daca nu a invatat ce inseamna a tine cont de profilul organizatiei in recrutare, astfel incit retentia sa fie cit se poate de facila, ce inseamna procesul de vinzare al companiei - care continua si in interior, in fata angajatilor etc etc.

3. Nu am vazut nicaieri opinia unui headhunter. Am experienta ambelor tabere: de HH si de fima care cere HH. Pot sa va spun ca de cele mai multe ori procesul de HH esueaza este defectuos nu din cauza celui care recruteaza, ci din cauza clientului care: da specificatii foarte vagi, nu comunica schimbarea specificatiilor decit dupa alcatuirea listei scurte, nu raspunde la intrebari, minte recrutorul in ceea ce priveste oferta firmei sau chiar refuza plata dupa terminarea cu succes a proiectului. Daca ati discuta cu persoane din firme de recrutare ati avea o imagine aproape in oglinda fata de ceea ce s-a discutat in acest articol.

De asemenea, nu se povesteste nicaieri ca oamenii anajati sa faca HH nu dispun de instrumentele necesare pentru a-si face treaba, si aici ma refer la firma de consultanta in sine: li se da prea putin timp (este practic imposibil ca fara noroc chior sa gasesti un director de vinzari in 3-4 zile), nu sunt implicati in discutiile cu clientul, nu au voie sa posteze anunturi (pentru ca trebuie reduse costurile cit mai mult) si nu sunt consultati inainte de acceptarea proiectului (oare acesta poate fi realizat?).

Asa ca domnii mei, sunt foarte dezamagita de voi. De obicei scrieti articole faine, dar de data asta se simte nevoia de a spun ceva ca sa nu taceti din gura.
Vrinceanu Claudiu la 5 Ianuarie 2010, ora 15:45

Buna ziua,

Imi e greu sa combat primele doua argumente intrucat nu prea le inteleg. Legat de punctul 3, in articol apar citati cel putin 4 head-hunteri.

Multumim pentru feedback.

  Inapoi la articolul Top 7 lucruri pe care un manager trebuie sa le stie despre head-hunteri

Setari Cookie-uri