Comentarii pe articolul Finantele schimba "din pix" cresterea cu 40% a cheltuielilor de personal intr-o "diminuare"


"Schimbarea din pix"

Dobrescu Corin la 6 Ianuarie 2010, ora 12:42
Din pacate si datele statistice pot fi incondeiate astfel incat sa fie corecte din punct de vedere politic. La ce putem sa ne asteptam?
La multe alte astfel de actiuni de vopsire a realitatii. Din fericire viata a dovedit ca evidentele in orice domeniu nu pot fi la nesfarsit ingropate in spatele cuvintelor. Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa NU UITAM cine conduce mana acelora care, cu nerusinare, au facut, fac si vor continua sa faca acest lucru. Regret profund ca pentru un pumn de arginti multi dintre oamenii capabili ai acestei tarii, profesionisti in domeniile lor de activitate, se prostituiaza tragand din condei o relitate falsa.
Popescu Simona la 6 Ianuarie 2010, ora 13:38
exista un factor pe care nu l-am vazut subliniat nici de politicieni si nici de jurnalisti. foarte multe dintre institutiile publice si autoritatile publice deruleaza proiecte din ramasitele Phare, ISPA sau recentele fonduri structurale. institutia raporteaza la finante, pe aceleasi conturi, atat sumele primite de la bugetul de stat cat si cele castigate pentru proiecte. de aici apar erori semnificative asupra valorilor investitiilor si salariilor. chiar nu se uita nimeni la faptul ca a crescut cu, sa zicem 40%, valoarea cheltuielilor salariale sau a investitiilor, dar cat din cresterea asta provine din sumele de la bugetul de stat si cat din bugetele proiectelor?
Vizitiu Mihai la 6 Ianuarie 2010, ora 14:15
Asta e realitatea, ce sa-i faci d-nule Dobrescu !
Pai nu vedeti ca Romania e condusa numai oamenii foarte inteligenti - ies pe otv, etno si taraf si ne spun ce si cat vor da afara !
E, si asta nu-i nimic, sa vedeti ce barbati adevarati vor candida la parlamentare, locale dar mai ales la presidentie dupa ce basescu va pleca!
Dar asa s-a votat, asa vom trai daca nu plecam mai repede !
Eu l-as lasa pe base cu votantii lui si cred c-ar muri de foame toti, ca prostii nu se pricep la nimic, lenesii nu muncesc(sic!) ia smenarii n-ar avea ce sa fure !
SA TRAITI ..BOC!
J Luci la 6 Ianuarie 2010, ora 16:58
Aceasta crestere de 40% se datoreaza recunoasterii, de catre instantele judecatoresti din Romania, a drepturilor bugetarilor, prevazute in Legea 188 din 1999 privind statutul functionarilor publici , cu modificarile ulterioare, drepturi care au fost suspendate timp de 5 ani. Asadar, dupa 5 ani in care bugetarii nu au avut dreptul de a primi bonuri de masa (asa cum au avut alte categorii sociale), dreptul la prima de vacanta si la alte drepturi de care au beneficiat salariatii din sectorul privat, instanta judecatoreasca le-a recunoscut drepturile LEGALE.
Asadar, autoritatile publice au fost obligate sa plateasca din urma. Astfel se explica acele cresteri. Poate ca trebuie mentionat ca, in rastimpul de 5 ani in care salaratii care lucrau in institutii si autoritati publice si traiau cu un salariu modest (din motive de ei stiute), nu aveau dreptul sa presteze alte activitati aducatoare de venit, conform aceleiasi Legi 188/1999.
Este greu acum sa vii in sprijinul functionarilor publici cind opinia generala este impotriva acestor oameni, insa cred ca un ziarist poate vedea si obiectiv problema.
In ceea ce ma priveste, este trist ca, in momentul acesta greu pentru toata lumea, solutia guvernantilor este sa invrajbeasca populatia si sa ridice categoriile profesionale unele impotriva celorlalte.
Intreb: cum isi va exercita statul functiile, fara functionarii sai?
Sau, nu cumva, se doreste disolutia statului? ! Caci, in aceste conditii, va trebui sa ne facem dreptate singuri, dupa un exemplu celebru (al lui Becali) de anul trecut!

Cu deosebit respect,
Luciana Jipa

  Inapoi la articolul Finantele schimba "din pix" cresterea cu 40% a cheltuielilor de personal intr-o "diminuare"

Setari Cookie-uri