Comentarii pe articolul Avertisment: BNR ar putea fi fortata sa intervina pentru a deprecia leul


In interesul cui?

Felicia Onel la 14 Ianuarie 2010, ora 16:21
NU mi se pare normal si corect fata de populatia de rand...cine are interes sa deprecieze leul. Poate nu inteleg eu....
Atomei Iulian la 14 Ianuarie 2010, ora 17:54
Interesul este al bancilor straine si al exportatorilor sa avem un leu cat mai slab cu preturi cat mai mari sub pretextul ca s-a devalorizat leul si noi sa mancam aer de la ING si alte banci care ne jupuiesc si pielea de pe noi.
Talpos Ramona la 14 Ianuarie 2010, ora 22:11
Aprecierea in exces a leului are efecte negative asupra exporturilor romanesti: practic, pt aceeasi marfa, cei carora Romania le exporta produse, vor tebui sa ofere o cantitate mai mare de euro. Acest lucru va provoca o scadere a exporturilor romanesti (deocamdata aceasta este sursa de venit a Romaniei, pt ca noi nu prea producem pt piata interna, ci pt export, spre deosebire de Polonia, spre exemplu, care astfel a evitat criza in mare parte). Daca acese exporturi vor scadea, PIB ca scadea si el, iar de aici o multime de efecte negative (somaj, venituri reduse la buget si pt investitori etc etc).
Mariuca la 15 Ianuarie 2010, ora 00:06
In interesul bancilor care incaseaza comisioane in euro si primesc dobanzi la creditele in euro si trebuie sa transfere profitul in tarile de provenienta si invers cand primesc fonduri in euro pentru creditari in lei, au interesul ca un euro sa fie cat mai scump sa le iasa cat mai mult si mai repede.

II doar exact in fund pe cei de la BNR de populatie, care incearca prin manareli la cursul euro sa traga cate un indicator sa dea bine chiar daca realitatea e alta. Corect ar fi sa nu intervina deloc, piata sa dicteze cursul.
Dobrescu Alexandru la 15 Ianuarie 2010, ora 09:00
Exportatorii au interesul ca leul sa fie mai slab, iar BNR pt a tine in frau deficitul comercial (daca leul creste ca valoare, va disparea prudenta populatiei si a agentilor economici si vor face importuri masive - ca in perioada Tariceanu). Cu un leu slab(implicit euro puternic) lumea va fi mult mai atenta in a cheltui bani, iar investitiile se vor face strict pe zonele deficitare care pot genera venituri(ma refer la firme), nu mai spun ca vor incerca sa aprovizioneze intern(nu vor apela la furnizori externi), lucru care va fi benefic pe termen lung pt Romania.

  Inapoi la articolul Avertisment: BNR ar putea fi fortata sa intervina pentru a deprecia leul

Setari Cookie-uri