Comentarii pe articolul Mania cititorilor: Vor avea succes e-readerele si in Romania?


Sony PRS-505

Dragota Mihai la 31 Ianuarie 2010, ora 10:19
Detin de aproape 1 an jumate un e-reader Sony PRS-505, cumparat din Londra cu GBP 200. Am citit deja cateva zeci de carti pe el si sunt foarte multumit. I-a mai scazut durata de viata a bateriei de la cumparare, insa este inca OK, tine cateva sute de pagini fara probleme.

Ecranul e-ink este foarte placut ochiului si nu mai dau bani pe carti tiparite (desi intr-adevar trebuie citit destul pe el pana la amortizarea pretului aparatului). Sunt o gramada de carti gratis pe net, atat piratate, cat si iesite de sub incidenta drepturilor de autor (de ex. toata literatura clasica mai veche de 50 de ani). De asemenea, este si eco - nu mai sunt taiati copaci pentru tiparirea cartilor :)

Ce nu inteleg este de ce furnizorii de carti electronice (Amazon de ex.) insista sa le vanda la acelasi pret cu cele tiparite, in conditiile in care pentru cele electronice nu exista costuri cu hartia, tiparul, transportul, distributia etc.

Oricum, mi se pare ca mandria asta de a avea biblioteca proprie si "placerea" de a rasfoi cartea tiparita sunt niste rasfaturi care nu isi mai iau locul in societatea moderna. Sunt din seria "vitrina cu bibelouri" etc.

  Inapoi la articolul Mania cititorilor: Vor avea succes e-readerele si in Romania?

Setari Cookie-uri