Comentarii pe articolul Patru din cinci firme au probleme la recrutarea personalului


Partea cealalata a monezii

Adrian Paramanov la 27 Mai 2008, ora 23:43
Partea cealalata a monezii
Oservand comentariile de mai sus am si eu o intrebare subsemnatilor: De ce nu incepeti voi o afacere? Sa vedeti ce ushor e de lucrat cu angajatul, cu institutiile statului si cu banca apoi sa va vad daca mai aveti tupeu sa va plangeti ce greu e la privat in Romania. Iar daca omul nu vrea sa munceasca in conditiile de mai sus ce sa faca antreprenorul... inchide. Problema majora este ca nu avem educatie economica capitalista, si nu ma refer la lectiile de economie din liceu ci la felul cum s-au cladit economiile capitaliste si anume : multa munca si des prost platita si alte cele. Sunt multi nemultumiti de acest sistem dar asta e suntem o econmie emergenta. Pentru fiecare "fraier" care nu vrea sa munceasca in aceste conditii este un "destept" care e gata sa ii ia locul, vezi ca deja avem indieni care muncesc in uzinele romanesti. Deci nu munciti fratilor pentru tara voastra ca ne vom trezi intr-o buna zi ca se schimba numele tarii in RRomania.
Alexandru Lala la 1 Iunie 2008, ora 10:41
Eu am lucrat sclav pe plantatie pana mi-am deschis afacerea mea proprie...si nu e chiar asa greu de lucrat cu institutiile statului (de aia platesti contabil si avocat), angajatul sunt eu :) iar la banca doar te duci sa-ti iei banii. Plus ca nu mai lucrez 10 ore pe zi pe un salariu de minim pe economie in cartea de munca si restul de 2/3 la negru.Asa ca las-o balta...
Racos Silvia la 1 Iunie 2008, ora 17:07
Mare dreptate ai cu economia capitalista! Ti-a scapat un mic amanunt: marile averi ale unor familii s-au facut in 200 de ani de capitalism. La noi, toti vor sa dea tunul pe spinarea fraierilor care nu vor sa munceasca "pentru inaltarea pe cele mai mari culmi de progres si civilizatie a scumpei noastre patrii, Romania" - parca asa suna...
Razvan P la 2 Iunie 2008, ora 15:23
Asa e! Daca ma uit in cariera mea, de cate ori am avut probleme cu job-ul, inclusiv atunci cand eram la facultate in anul I, am inceput ceva pe cont propriu (nu as numi-o firma, ci mai degraba activitate antreprenoriala), si mi-a mers bine.
Si cu statul nu e deloc greu de lucrat. Am experienta in 3 tari, inclusiv Ro.
Maxim Marius la 3 Iunie 2008, ora 08:42
Ai vazut, dragul meu Razvan ca patronul de mai sus este un manager fara vocatie? El nu stie sa-si motiveze angajatii ca sa munceasca din suflet pentru el, stie doar sa faca bani. Daca nu ar fi zgarcit si-ar PLATI un manager DE MESERIE care sa fie exact opusul sau si acela s-ar descurca mult mai bine si cu angajatii si cu institutiile statului si cu bancile si nu ar fi disperat sa inchida, dimpotriva. Dar, in acest caz, partea cealalta a monezii ar avea probleme sa recunoasca meritele managerului, considerandu-se singurul grozav in organizatie, sau nu ar fi in stare sa-l evalueze si motiveze tocmai pe managerul angajat... Si asa mai departe. Am intalnit in cariera mea o multime de astfel de intreprinzatori fara cultura manageriala si sunt sigur ca si domnul Nicolescu, pe care l-am audiat la cursurile de Management pe baza de cunostinte, ii cunoaste foarte bine, ma mir si eu ca nu i-a mentionat in 4 din 5.

  Inapoi la articolul Patru din cinci firme au probleme la recrutarea personalului

Setari Cookie-uri