Comentarii pe articolul Romania nu a iesit din recesiune. Economia a scazut cu 1,5% in T4


E normal

la 12 Februarie 2010, ora 11:13
E normala evolutia negativa, avand in vedere ca nu exista un plan de masuri anticriza. Astept sa vad o urma de plan de masuri anticriza. Cu programul prima casa nu se salveaza economia si nici cu publicitate pe posturile de televiziune.
Investitorii nu vin daca exista instabilitate politica, sociala, fiscala. Daca fac un simplu SWOT pentru a investii intr-o activitate in Romania constat ca mai bine investesc intr-o tara africana decat in Romania.
Romania daca vrea sa iasa din criza ar trebui sa inceapa sa devina competitiva. Ma asteptam sa vad guvernul reducand taxele in anumite sectoare. Nu trebuie sa investeasca bani dar sa acorde anumite facilitati fiscale (TVA diferentiat, impozit pe profit, etc). Daca vrem un capital stabil trebuie sa oferim stabilitate si siguranta.
Interventiile BNR au sustinut moneda nationala dar in curand presiunea va depasi si aceasta bariera. Cu o moneda sustinuta artificial Romania va ajunge in situatia Greciei, dar din pacate nu va fi sustinuta de nimeni. Nu suntem in zona euro asa ca nu exista absolut nici un interes sa fim ajutati.
Daca in urmatoarele luni Guvernul nu va intervenii cu un pachet de masuri anti-criza reale (macar sa copie de la alti daca nu sunt capabili sa conceapa unul) capitalurile vor continua sa iasa din piata si riscam sa ne intoarcem la situatia de la inceputul anilor '90.
Dumitrache Viorel Adrian la 12 Februarie 2010, ora 11:24
Sa copieze, spuneti? "Creativitatea" specific romaneasca isi va spune cuvantul si aici, asa ca, mai bine lipsa. Singura sansa este sa adunam, vorba lui Eminescu, toata satra politica si sa-i impartim in doua cete. Apoi sa lasam profesionistii, aia care -vorba lui Vladescu - n-au iesit din sistem pe cale naturala, sa ne consilieze, si sa controleze procesele economice.

  Inapoi la articolul Romania nu a iesit din recesiune. Economia a scazut cu 1,5% in T4

Setari Cookie-uri