Comentarii pe articolul Apartamentele noi s-au ieftinit cu 27% in ultimul an. Este suficient?


corelatie venituri-preturi

Dobrescu Alexandru la 12 Februarie 2010, ora 11:27
cand vor ajunge la 700-1000euro/mp, atunci vor avea vanzari.

in tarile vestice, o casa de 1-200.000 euro poate fi platita in aprox. 5-8ani daca pui un salariu mediu. in Romania in cati ani se poate achita o asemenea valoare de salariul mediu actual? 20-30 ani?
cand corelatia din vest va fi valabila si la noi, atunci aceste locuinte se vor vinde, avand in vedere ca s-au facut cu mana de munca ieftina, materiale care costa mai putin la noi, si sa nu mai spun de calitatea acestor materiale care de obicei este foarte slaba.
spre exemplu : o casa(rezonabila cu finisaje medii)cu un etaj poate fi facuta cu 25-40.000euro+20.000euro terenul(se poate si mai putin) + 15%constructor = 50-80.000 euro spre vanzare. De ce se vand cu 120-150.000, poate chiar mai mult?
in nici-o industrie sau ramura economica nu am vazut atatea masini scumpe ca in cel al constructiilor, in schimb pe santiere nu se respecta minimele de siguranta prin furnizarea de echipamente adecvate muncitorilor. acestia sunt platiti la negru in mare masura, pe salarii de mizerie(exista si exceptii) iar lucrarile se fac cu materiale slabe calitativ(in domeniul instalatiilor este dezastru pentru majoritatea proiectelor - inclusiv cele de ,,lux''). locatia acestor proiecte este dezastruoasa. ni s-a umplut capul ca Ceausescu a facut cutii de chibrit, ca nu ai loc sa respiri - uitati-va cum construiesc acum in parcuri, in parcari etc. nu respecta nici macar minimul necesar de spatiu in jurul cladirilor.
cand acest sector va fi privit de catre constructori si dezvoltatori ca un sector economic, iar profitul va fi gandit sub 50%, atunci vom avea preturi rezonabile.

  Inapoi la articolul Apartamentele noi s-au ieftinit cu 27% in ultimul an. Este suficient?

Setari Cookie-uri