Comentarii pe articolul Valmar: Masinile hibride nu sunt solutia pentru a reduce poluarea in Europa


automobile "curate"

Radu-Dan Ciochina la 15 Octombrie 2007, ora 21:57
automobile "curate"
Viitorul pentru reducerea efectului de sera si a reducerii de emisii poluante in domeniul transportului rutier, indiferent de natura lui: camioane , autobuze urbane sau long-courier, microbuze, autoturisme etc. nu apartine motorului clasic , cu ardere interna, Otto sau Diesel sau derivatelor din combinarea principiilor de tractiune electica si mecanica. Solutia care se va impune va fi aceea a CELULELOR DE COMBUSTIE. E adevarat ca acum e relativ scumpa, dar in viitorul apropiat,autovehiculele constuite cu "motoare" pe acest acest principiu va deveni accesibie cetatenului mcu venituri medii si mari. A se vedea rezultatele deosebite obtinute in acest sens de Consortiul Daimler-Crysler. Deja autobuze "Fuel-Cells" sunt in exploatare experimentala in Germania, iar microbuze si autoturisme construite pe acest principiu sunt in curs de omologare in SUA , conf. cerinte Test California.
Aceasta solutie se va impune pe piata cu atat mai repede cu cat se va acutiza problema asigurarii, in siguranta pe termen lung, a combustibililor conventionali pentru tarile Comunitatii Europene si SUA. Acest lucru deja depinde de polititica actuala, iar premizele actuale arata ca ne indreptam catre o noua criza a combustibililor. Sunt Europa si SUA suficient de puternice sa suporte "a la long" un nou soc al crizei de combustibil conventional? Daca da, atunci industria constructoare de mijloace de transport propulsate de motoare conventionale cu ardere interna sau combinatii de propulsie hibride va mai exista. Daca nu, atunci comunitatea mondiala, indiferent de costuri,care vor fi MAJORE LA NIVEL MONDIAL, va alege sa utilizeze noul sistem de propulsie "FUEL-CELLS", castigandu-si independenta energetica fata de furnizorii arabi si rusi de combustibili conventionali.

  Inapoi la articolul Valmar: Masinile hibride nu sunt solutia pentru a reduce poluarea in Europa

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile