Comentarii pe articolul Impozitarea pensiilor, o masura proasta?


Impozitarea pensiilor

Matei Gabriel la 23 Februarie 2010, ora 10:13
Analiza Dlui Baltaza, mai mult decat la obiect nu se putea! Aceasta este logica si fundamentarea unui adevarat economist si analist economist! Intr-o viata de munca, se platesc tot felul de taxe, mascate sau mai putin mascate, dar care tot in SACUL FARA FUND AL BUGETULUI ajung!

S-a stabilit pensia minima de 350 lei cand euro era la cca. 3.5 lei, cu o anumite putere de cumparare! Acum tot acest nivel este iar cursul este cu totul altul, inclusiv cel de accizare.

Preturile explodeaza periodic, uneori chiar bilunar. Un pensionar a contribuit la pensia sa din venituri deja impozitate, iar la pensie i se mai aplica odata impozitul! Adica dubla impozitare! Oare tampitii astia care ne conduc tara din '90 pana acum (ca intre unii si altii nu este nici-o deosebire! ), stiu ca intr-un stat de drept nu este permisa dubla impozitare? Sau atunci se poate aborda aceasta problema mult mai simplu: toate contributiile la nivelul procentual legal, in loc sa fie virate la buget, fiecare din salariati si le vireaza in contul sau personal iar la varsta de pensionare, va avea toti banii sai integral, plus dobanda incasata aferenta.

La pensia minima de 350 lei pe care ar incasa-o oficial, se adauga depunerile proprii efectuate! Atunci sa vedem statul de unde ar mai avea banii pe care cu atat drag si spor ii risipeste? Ideea insasi este o rusine! Se uita un singur fapt: ca pensionarea este boala molipsitoare!

  Inapoi la articolul Impozitarea pensiilor, o masura proasta?

Setari Cookie-uri