Comentarii pe articolul Optimism pentru seful brokerilor de asigurari


Asigurare obligatorie vs. asigurare facultativa

Lidia la 25 Februarie 2010, ora 10:44
Este adevarat ca cei 1 sau 2 Euro pe care brokerul de asigurare ii primeste ca si comision pentru fiecare polita de asigurare obligatorie pentru locuinte este o suma infima. Daca privim insa din alt unghi, fiecare incheiere unei astfel de polite ofera oportunitatea brokerului de a prezenta asiguratului beneficiile si riscurile suplimentare acoperite de o polita facultativa pentru locuinte. Asiguratul va constientiza ca prin incheierea unei simple polite obligatorii nu va avea casa asigurata decat intr-un procent foarte mic (20-30%) si doar impotriva celor 3 riscuri - cutremur, inundatie, alunecari de teren.
Consider ca o parte din cei care vor incheia o polita obligatorie vor decide sa-si incheie si una facultativa. Rolul brokerului este foarte important si consta in a sfatui asiguratul in ceea ce priveste varianta de polita aleasa (numarul de riscuri acoperite si suma asigurata).
Cel ce vrea sa-si incheie o polita facultativa pt locuinte are posibilitatea de a-si calcula singur prima de asigurare, prin intermediul calculatoarelor de prime online, asa cum am gasit pe asigurarealocuintelor.ro
Vom vedea insa efectele introducerii asigurarii obligatorii a locuintelor dupa data de 1 iulie...

  Inapoi la articolul Optimism pentru seful brokerilor de asigurari

Setari Cookie-uri