Comentarii pe articolul Cat mai costa o locuinta: Vezi aici preturile din cele mai mari orase


"Cereau"

Rojas Christian la 2 Martie 2010, ora 12:13
Atat timp cat vorbim de agentiile imobiliare sau dezvoltatorii "CEREAU" x sau y pe mp, nu putem discuta in nici un caz despre realitatea de pe piata, e bine stiut ca de la cat se cere pana la cu cat se vinde este cale lunga... in unele cazuri -cred eu- de pana la 25%, in functie de metoda de plata, bineinteles.

Pana cand nu vom putea discuta deschis cu exemple concrete si reale (luate direct de la Notari) nu vom sti exact cat valoreaza un mp de apartament in Romania si vom continua sa ne jucam acest joc enervant: "eu atata cer tu cat imi dai..."
Haitchi Ioana la 2 Martie 2010, ora 13:02
In general, apartamentele mai mari de 50mp se vand foarte greu deoarece persoanele care dispun de bani cash, sunt foarte putine. Asa ca, putem spune ca se vand foarte bine apartamentele confort unic sau confort 2 si mai nou si mansardele din orasele mari cu cca 800-900 eur/mp din blocuri vechi sau noi si apartamente in blocuri noi din localitati foarte apropiate, bine cotate langa marile orase unde preturile sunt de cca 500 eur/mp-semifinisat.
In rest, stau la panda oportunistii.
Patru Sorin la 2 Martie 2010, ora 17:17
sa scada preturile pina la comanda hopa.de calitate nu sufla nimeni o vorbulita.afara e vopsit gardu .....
Norocea Madalina la 2 Martie 2010, ora 18:22
corect!! foarte bine punctat
Mataranga Gheorghe la 2 Martie 2010, ora 19:23
Imobilele se tranzactioneaza la intalnirea ofertei (de cele mai multe ori aberanta) cu cererea (in scadere continua ca urmare a arderii lichiditatilor si a sistarii creditarii). Pretul tranzactiilor este in declin continuu ce nu se va opri in urmatorii doi-trei ani, cat se estimeaza a dura criza financiara in RO.

Pana in septembrie 2010 pretul unui metru patrat util de bloc cenusiu ceausist va deveni maxim 300 de euro (nu trebuie sa uitam ca ceausescu le-a construit cu 100 usd, da, ati citit bine UNA SUTA dolari americani metru patrat, si sunt si neizolate termic si fonic si in cea mai proasta conditie fizica). Asta inseamna ca un apartament cu 4 camere la vreo 90 de metri patrati utili va costa maxim 27.000 de euro (daca este in buna stare si construit macar dupa anul 1980). Toate celelalte imobile se vor alinia in consecinta ca si preturi. Metru patrat de constructie noua la gri (fara comisioane, taxe, profituri exorbitante ale agentilor imobiliari, investitorilor, constructorilor) nu are voie sa depaseasca 250-300 euro, daca vorbim de materiale de calitate (in caz contrar pretul nu trebuie sa sara de 200 euro per metru patrat construit). Trebuie sa fii nabab, nebun sau inconstient sa cumperi acum la un pret mai mare de cat cel corect, prezentat mai sus.
Va veni curand si vremea cand bancile din Romania sa inceapa sa execute silit datornicii la rate si sa nu mai tot ascunda rahatul sub covor (sub forma de provizioane) ca oricum dj a inceput sa puta

Multa sanatate celor care s-au imprumutat la achizitia caselor la peste 600 euro metrul patrat UTIL... si sa aiba grija la balustrada, sa n-o murdareasca sau s-o rupa, cand se apleaca sa se arunce in gol...
Sinca Aurora la 2 Martie 2010, ora 21:52
Eu sunt foarte interesata de preturile reale, fiindca, e fapt, fecatre casa are cumparatorul sau, pana la urma, cerere_vanzare, dar trebuie sa stii ceva orientativ. Eu vreau sa vand in Titulescu 4 camere confort sporit si sa cumpar, in acelasi timp, la Oradea, o casa-viluta...Deci, vedeti, daca pretul e scazut la vanzare, acelasi lucru trebuie sa fie si la cumparare...In fine...Eu voi tatona piata, oricum, in aceasta primavara-vara....Sa speram ca reusesc sa-mi implinesc visul...Succes tuturor si chiar si agentilor imobiliari(care ubeori ne iau pielea de pe noi!) De fapt, eu nu am vazut niciun pret.
la 3 Martie 2010, ora 15:46
vila , 228 mp construiti, 190 utili, cu teren de 500 mp , bransata la electric si gaze naturale, la cheie, materiale de calitate, in regie proprie construita, 380 euro/mp(include toate costurile inclusiv teren, avize, proiect, autorizatii)
la nivelul anului 2008 cu finalitate in 2010,cu teren achizitionat in 2005 ( 14 euro/ mp ). amplasament zona centura vest a capitalei.
iata un calcul concret. cu putine "figuri" in plus la design interior max. 400 eur/mp.
iata un calcul realist.

  Inapoi la articolul Cat mai costa o locuinta: Vezi aici preturile din cele mai mari orase

Setari Cookie-uri