Comentarii pe articolul Patru din cinci firme au probleme la recrutarea personalului


4 din 5 au probleme de incompetenta manageriala in general

Maxim Marius la 1 Iunie 2008, ora 09:37
4 din 5 au probleme de incompetenta manageriala in general
Patronii / directorii acestor firme nu sunt calificati in a conduce companii si le lipseste bunul simt, de aceea au probleme la recrutarea personalului. Acest aspect este complet neglijat de domnul profesor care da vina pe institutiile statului, pe lipsa de oameni din Romania si pe alti factori obiectivi evitand sa spuna lucrurilor pe nume. Managementul resurselor umane, incepand cu recrutarea este o vorba goala la noi si nu numai la firmele locale. Chiar si multinationalele au directori recrutati pe principiul este dinamic, vinde bine, este bine conectat, este tanar, nu conteaza ca este slab profesional ca manager - ii facem noi training, etc.

Comentariile cititorilor sunt foarte pertinente, mai putin Partea cealalta a monezii care este de-a dreptul idiot.
Razvan P la 2 Iunie 2008, ora 15:33
Si care e metoda de masurare a competentei?

Cand te angajezi ca manager, ai niste obiective de atins, termen scurt, mediu si lung. Daca nu le atingi pleci, sunt destui care sunt dispusi sa iti ia locul. Dumneavoastra aveti o firma si sunteti nemultumit de activitatea managerului angajat? Sau sunteti angajat la o firma, si judecati prin prisma dumneavastra ce face managerul? In cazul al doilea, fiti atent la care sunt targeturile managerul .. stim noi de ce ;)

Patronul nu e neaparat director, el poate oricand numi pe cineva.

Referitor la comentariul cu partea cealalta a monezii, sunt curios ce argumente aveti. Omul este un intreprinzator.

Managementul resurselor umane inseamna angajari, concedieri, promovari, retrogradari si training. De ce e o vorba goala? In Romania se intampla toate astea. Si nicaieri in lume criteriile nu sunt complet lipsite de subiectivism.
Maxim Marius la 3 Iunie 2008, ora 08:28
Razvan, iti multumesc de raspuns si comentariu. A fi manager este o meserie pe care multi o fac fara sa fie pregatiti sau dotati de la natura cu aptitudinile necesare. Nu esti manager competent doar pentru ca ai fost numit / promovat / autonumit in aceasta pozitie. Masura competentei o da in primul rand acest necesar de abilitati si aptitudini ca in orice meserie. Nu ai vazut niciodata un foarte bun om de vanzari promovat in functie de manager, desi cele doua meserii nu au aproape nimic in comun? Ca vanzator ai de a face cu clientii, iar ca manager cu angajatii. Doar in unul din 5 cazuri este o promovare fericita, iar esecul celelalte cazuri decurge numai din incompetenta manageriala a vanzatorului promovat gresit ca manager. La fel se intampla si cu intreprinzatorii, care stiu foarte bina sa faca bani, dar asta nu inseamna ca se pricep la a-si recruta, motiva, dezvolta, retine angajatii. Exceptii exista tocmai pentru ca asta este o regula. Managementul RU in Romania este, in general, adica in 4 din 5 cazuri o cheltuiala de buget fara finalitate din cauza ca este practicat fara vocatie de catre foarte multi angajatori, inclusiv straini. Eu afirm toate acestea pentru ca sunt in toate pozitiile adica angajat, angajator, intreprinzator si ma mai si ocup cu consultanta in management

  Inapoi la articolul Patru din cinci firme au probleme la recrutarea personalului

Setari Cookie-uri