Comentarii pe articolul Oscar 2010: Cum comentati succesul The Hurt Locker in fata Avatar?


"AVATAR"

Sefel Eugenia la 8 Martie 2010, ora 11:58
Nu pot sa comentez succesul lui "The Hurt Locker" in fata lui "Avatar", pentru ca pe primul nu l-am vizionat inca.
Pot insa sa scriu de ce cred eu ca "Avatar" are un succes atat de mare, in general si in acelas timp de ce eu am fost fascinata si m-am identificat cu "Avatar".
Am fost fascinata de tehnica folosita in realizarea filmului. Cand a inceput filmul am avut un moment de spaima, de panica. Primul gand a fost ca nu voi rezista la acest bombardament vizual si auditiv. Al doilea gand care mi-a venit a fost - Doamne ce lectii interesante s-ar putea face pentru copii la scoala. Ar fi extraordiner.
Apoi, m-am obisnuit si m-a captat imaginea si subiectul. Cred ca in fiecare din noi, chiar daca nu constientizam, exista cate un Avatar. Ne dorim sa traim intr-o colectivitate unita, sa ne respectam, sa ne ajutam, sa fim mai legati de natura. Cati dintre noi nu si-au dorit (sau visat) ca pot zbura, ca pot plonja liber in vazduh ? Cati dintre noi nu am simtit puterea Pamantului atunci cand am mers desculti prin iarba ? Cati nu au imbratisat un copac si au simtit cum puterea sevei intra si in ei? Cati dintre noi nu am visat, uneori cu ochii deschisi, ca intindem bratele si dam putere de viata celor pe care ii iubim?
In fiecare din noi exista un AVATAR, dornic sa traiasca dupa legi clare si naturale. Fiecare din noi, am simtit, macar o data in viata, cum am fost si cum inca suntem AGRESATI de cei care se simt superiori, in numele unor idei frumoase, DAR cu niste scopuri cat se poate de materiale.
Toti purtam in noi cate un AVATAR dornic sa traiasca in pace, in comuniune, dornic sa stabileasca un echilibru cu universul.
Foarte multi dintre noi inca nu sunt constienti de puterea AVATARULUI propriu, dar se va intampla si aceasta, caci de mult s-a deschis cutia Pandorei, si suntem invadatorii propriei noastre planete, distrugand cu buna stiinta si in numele "dreptatii", tot ce este sfant pentru noi.
Nu cred ca va mai dura mult si multe AVATARURI vor iesi la suprafata si chiar daca nu vor arata fizic cu cei din film, vor fi la fel de puternici si hotarati sa salveze si sa pazeasca darul pe care Divinitatea ni l-a dat.
Imi doresc ca "Avatarii" din noi sa iasa la lumina, sa invatan sa iubim si venera natura, sa formam colectivitati care sa aibe ca scop iluminarea si nu moartea.
Imi doresc astazi de 8 Martie, ca toate femeile sa se ridice si sa spuna STOP! razboaielor, foametei, dusmaniei, crimelor, lipsei de libertate, lipsei de cultura, etc. AVATARII din noi se pot uni si putem impreuna sa ne salvam specia si "casa", frumoasa planeta Tera. Va dati seama ce forta uriasa am fi doar noi?

  Inapoi la articolul Oscar 2010: Cum comentati succesul The Hurt Locker in fata Avatar?

Setari Cookie-uri