Comentarii pe articolul Un restaurant pe saptamana: Aqua - iti pune amuse-bouche-ul pe nota de plata


Un inceput...

Laura Badea la 12 Martie 2010, ora 22:02
Amuse-bouche este traditionala noastra "gustare" in varianta frantzuita. Spaniolii ii spun tapa.
Ideea de a scrie un comentariu despre restaurante este foarte buna. Autorul este la inceput si amesteca tot felul de cuvinte din diverse limbi, ceea ce scade din calitatea textului. Dar cu timpul va trece tentatia aceasta de a fi pretios si a folosi englezisme si frantzuzisme fara rost. Daca "foie gras' e acceptabil in locul traditionalului ficat, inlocuirea bucatarului cu "chef" pare pretios. ba mai mult la unmoment dat nu am mai fost sigura daca vorbeste despre bucatar sau petrecere ( chef). La fel exprimarea lasa de dorit..."nu le-anm gasit pe alea iuti" acceptabile in vorbirea curenta, nu suna bine in scris. Dar cu putina atentie, un pic de renuntare la fitze, e un inceput bun.

  Inapoi la articolul Un restaurant pe saptamana: Aqua - iti pune amuse-bouche-ul pe nota de plata

Setari Cookie-uri