Comentarii pe articolul Ministerul Turismului va infiinta Asociatia Oraselor Termale din Romania


termalism si turism balnear in general

Dr.Calin Dorgo la 13 Martie 2010, ora 12:13
Buna ziua!
De ce tara cu cel mai mare potential balnear al Europei are incasari de 4 ori mai mic decat Ungaria, tara fara mare si munte?
Pe unguri nu-i putem concura...turistii straini ce vin spre Romania se opresc la Szeged (s-au investit 31 miliadre euro in Acvaland!!!"), Mako, Miskolc sau Hajuszoboszlo.
La Felix turistii vin pentru ca e pe granita si n-au cand sa vada gaurile din asfalt. Totusi si acolo turistii straini au scazut cu 70% in ultimii 20 ani(de la 20 mii la 6 mii). Daca nu facem si noi investitii de 4-5 stele totul e degeaba...chiar daca avem tot atatea iviri termale in Campia de vest cu temperaturi de 30-92 grade Celsius, ca si ungurii.
De ce a afirmat directorul mega-firmei de turism german TUI, ca suntem cu 8 ani in urma turismului bulgaresc? Spaniolii au concesiont nordicilor,printre care si germanilor,kilometri intregi de litoral (si-au vandut tara!!), turcii si bulgarii au cerut si ei sprijinul germanilor in amenajarea zonelor lor de 4-5 stele de loisir de pe litoral si contractele cu TUI(Turismus und Urlaub International- cea mai mare firma de turism din Europa ce dispune chiar si de cateva aeronave charter pt trasportul turistilor proprii), n-au intarziat sa apara! Incercati va rog sa concesionati germanilor pe 49 de ani citiva km de litoral arid situat intre Neptun si Eforie Sud si veti vedea in 4 ani aparitia unor oaze in desert, iar dl director de la TUI va zice..."Oooo,peste 1-2 ani o sa-i intreceti chiar si pe bulgari!". Pe vremea lui Ceausescu, si inaintea lui, cand eu eram copil mic si ma ducea bunica la mare in fiecare an, vedeam pe litoral mai multi turisti nemti si nordici decat azi.
In 2005 am scris o carte (Salinoterapia la domiciliu, carte ce poate fi transmisa on-line, gratuit,oricui la cere), carte in care lansam 5 idei balneare noi dintre care una "a prins" la public. Daca inaintea publicarii cartii nu exista nici o salina artificiala, astazi in tara noastra, sunt 40 .
In momentul de fata scriu o noua carte "Renasterea balneologiei romanesti", un periplu prin 120 de staiuni si localitati balneare, cartea e sponsorizata de familie. Va aparea in 300 de exemplare, cam putin...poate oare Ministerul Turismului sa mareasca tirajul cartii? sau o voi trimite si pe aceasta on-line?
PS. Turismul de litoral la noi nu e rentabil...avem doar doua luni de vara...in schimb,peste 1500 m altitudine, in munti, avem 4 luni de iarna. Iarna nu-i ca vara...e necesar sa investim in "turismul de ski" pentru a avea turisti straini, caci fara ei, turismul si balneologia vor muri.
cu deosebita stima
dr.Dorgo-medic balneologinica

  Inapoi la articolul Ministerul Turismului va infiinta Asociatia Oraselor Termale din Romania

Setari Cookie-uri