Comentarii pe articolul Salarii mai mari pentru profesori. O decizie buna?


SALARII MAI MARI PT PROFESORI

Rosu Georgeta la 22 Martie 2010, ora 22:47
acum le da,maine le ia...mai bine ar fi sa refaca sistemul inca din cl a1a .de ce li se mai cer manuale alternative?nu vede nimeni ca acesti copii urasc scoala datorita volumului mare de carti si de atata stiinta....profesorii care-si fac meseria merita mult mai mult dar ce te faci cu acei profesori care predau si pleaca ,iar elevii pleaca mai nauciti decat au venit?
Alexandreanu Dan la 23 Martie 2010, ora 11:10
Acum niste ani am parasit invatamantul, constatand ca nu mai pot cumpara carti decat in leasing. Profesorii nu sunt decat o categorie ce nu incurca pe nimeni daca fac greva. Atat si nimic mai mult. Ca avem legi adoptate in tara asta pe care nu le respecta chiar cei care le-au adoptat asta este alta discutie.
Criza nu se va termina in Romania decat dupa disparitia semidoctilor de la guvernare!
Ariton Constantin_Dan la 23 Martie 2010, ora 13:13
sa le mareasca si la profesori ,functionari si la sanatate daca vor sa mai ramana cineva in tara asta.toti oameni de stiinta pleaca afara sa se afirme .de ce?lipsa banilor si a respectului penntru drepturile omului .dar atata timp cat ei au sa fure nu au sa aiba de unde de,ca nu le ajunge lor.boc ia bani de la hoti si da la saraci!!!!!!!!!
Daniel Ivanov la 23 Martie 2010, ora 13:26
Abureli!
Stire varza, ca si comunicatele oficialilor.
Cifre generaliste, ca sa dea impresia de sume uriase, mai pune si o barba cu UE si articolu' e gata. I-am fraierit si de data asta (si pe profesori si pe cititori).
Concret, cat vor castiga profesorii in mana? (fara gargara, fara barbi, fara exceptii - adica cei cu 30 ani vechime si toate gradele, fara daca..)
Alo, mai e vre-un jurnalist p-aici, sau Doreii au trecut de la picamer la articole scrise?
Boghiu Florin la 23 Martie 2010, ora 16:19
Titlul articolului este eronat. Veniturile cadrelor didactice nu se mresc ci din contra au sczut i vor scdea i n continuare. Permutarea sumelor din trimestrele II-IV n trimestrul I nu face dect s se adnceasc deficitul de bani de la fomdul de salarii.
Dumitru Maria Simona la 24 Martie 2010, ora 15:17
sa mai dea! Poate sa mai ia.sunt curioasa daca un ministru ar putea trai cu nici 1000 de ron pe luna si sa mai si intretina o familie.
Dumitru Maria Simona la 24 Martie 2010, ora 15:20
Profesorilor li se cere sa faca perfectionari in fiecare 5 ani minim. aceste specializari trebuie sa insumeze 90 de credite pe o perioada de 5 ani. Un curs poate avea maxim 30 de credite. Deci un profesor trebuie sa faca cel putin 3 perfectionari pe care statul nu le deconteaza si care sunt facute pe banii profesorului.
D. Sonia la 25 Martie 2010, ora 08:57
Salarii normale !!!
Trimiti copii la scoala, nu sa te zbati dupa aceea sa-l meditezi pentru ca la scoala nu se face mai nimic!!! Daca elevul spune ca nu a inteles nici nu-si bat capul ! D-na Dumitru Maria Simona se poate trai cu 1000 ron, se intretine o familie si mai trimiti si copilul la meditatii cu tarif unic stabilit intre profesori !!! Cum reusesc parintii sa faca asta si profesorii nici nu platesc impozite pe veniturile din meditatii ?
Sa le scada slariile pentru ca nu merita sporuri , nu fac nimic pentru copii nostri ! Daca sunt de-ai lor in clasa , sunt protejati si au note preferentiale !
Cernat Irina la 26 Martie 2010, ora 19:37
Multi isi dau cu parerea, dar nimeni nu se intreaba de ce (unii) profesori sunt nevoiti sa dea meditatii, de ce altii isi obliga elevii sa recurga la meditatii (prin sla ba pregatire, lipsa de vocatie etc). Nu credeti ca salarii mai mari, o reforma coerenta si conditii omenesti in scoli (mai ales in mediul rural) ar atrage in sistem oameni de valoare si acele cadre didactice de care va plangeti ar disparea din sistem? Eu, personal, nu sunt impotriva meditatiilor, bravo acelor profesori care sunt cautati de parinti, ca nu cred ca un parinte si-ar lasa copilul pe mana oricui contra cost, sa fim seriosi. Pe de alta parte nu toti profesorii dau meditatii, nu mai vorbesc de invatatori si de educatoare... Unii ar spune ca acestia stau la scoala doar 4-5 ore, dar pentru acele ore mai muncesc inca pe atat acasa pentru ca nu te poti duce in fata elevilor nepregatit (scenariu de lectie, fise, teste, prezentari, studiu individual etc). Mie, una, mi se pare inacceptabil ca un invatator cu 16 ani vechime, grad didactic I si cu studii superioare finalizate sa castige lunar doar 1100 ron sau un profesor cu 30 de ani vechime, doctorand etc doar 3000 lei (cazuri concrete).
Ana-Maria Pavel la 28 Martie 2010, ora 20:19
Oare de ce in tara asta numai bugetarii conteaza, de ce numai drepturile lor trebuie luate in considerare , prostii care muncesc pe rupte la patroni , pe salarii de c..... nu au nicio revendicare ? Pe ei cine ii asculta ? Ei cum pot protesta ? Si un economist cu masterat si alte zeci de cursuri platite din bani proprii , dupa 20 de ani de munca castiga mai putin decat un invatator , dar ce conteaza , nu poate face greva , nu apartine niciunui sindicat, nu poate ameninta cu nimic pe nimeni , nu-i convine ...i se arata usa de la iesire . Dragi BUGETARI ganditi-va si la ceilalti semeni , poate intr-o mica sau mare masura si voi depindeti de noi ceilalti care nu contam .

  Inapoi la articolul Salarii mai mari pentru profesori. O decizie buna?

Setari Cookie-uri