Actualitate
Stiri despre Investitii
Stiri din Business
IT & Media
Lifestyle
Wall-Street Special
Calculator salariu net: Introduceți salariul brut pe care îl primiți de la angajator pentru a afla care este suma efectivă care vă intră în cont la finalul lunii. Calculatorul de salariu net dezvoltat de Wall-Street.ro va afișa defalcat principalele taxe și contribuții pe care angajatorul le plătește din salariul brut. După introducerea salariului brut, selectați în câmpul ”industrie” domeniul în care activați pentru afișarea completă a sumei în calculatorul salariului net.
Comentarii pe articolul Un restaurant pe saptamana: Ce mananca brasovenii si targumuresenii
Un restaurant pe saptamana
Eu as recomanda oricarei persoane care ajunge la Brasov sa incerce aceste doua locatii dintr-o lista de motive pe care nu are rost sa o expun in cadrul interventiei mele aici.
Zeci de persoane care au ajuns aici, intamplator sau prin recomandari , au revenit . Ceea ce ma bucura foarte tare nu doar dintr-o mandrie personala de a fi 'de-a locului' ci pentru ca si eu, la randul meu, ma simt extraordinar ori de cate ori revin la Bella Muzica sau Casa Hirsher.
Si nu, nu ma simt deloc ciudat sa am in fata un meniu cu 198 feluri de mancare decat poate prin prisma faptului ca imi este putin greu sa ma decid.
Este de acceptat insa, bineinteles, si optica autorului articolului si aceasta din prima propriei persoane care are asteptari dincolo de ce a intalnit la Brasov (sau Tg Mures asupra caruia nu se cuvine sa ma pronunt).
Este in regula, acceptam ( daca este neaparat nevoie de aceasta) ca perfectiunea se intalneste tot in capitala. Noi, provincia, incercam doar sa copiem timid ceea ce intrezarim ( conform cu cele permise de experienta noastra ) in Bucuresti si nu avem decat pretentia de a fi perfectibili in ceea ce facem.
Localul din Brasov denumit Bistro este amplasat intr-o zona turistica si de aici denumirea pur comerciala. Un bistro adevarat nu are 198 de feluri de mancare dar nici sa-l clasifici (sau suspectezi de) "haute gastronomie" doar dupa preturi (in Bucuresti nu sunt bistro-uri cu preturi astronomice?).
Din cele 3 enumerate am fost doar la cel din Tg.Mures. Atmosfera foarte placuta insa unele feluri de mancare lasa de dorit. Daca ciorba de fasole in paine este buna, nu acelasi lucru l-as putea spune despre o mancare traditionala: gulasul. Foarte gras (sau mai bine zis prea gras), prea putin condimentat (degeaba incerci sa-l mai dregi dupa ce il ai in fata, ca nu mai este acelasi lucru). Nici deserturile nu au fost extraordinare. Exista un local cu acelasi specific in zona istorica a Bucurestiului unde prajitura Somloi este mult mai buna. Clatitele Gundel cam pentru diabetici, nici macar sosul de ciocolata nefiind dulce. Preturile insa OK.
PS: nu cred ca din intamplare ai luat masa acolo, mai degraba cred ca lucrezi sau ai legaturi acolo...parerea mea.
Inapoi la articolul Un restaurant pe saptamana: Ce mananca brasovenii si targumuresenii