Comentarii pe articolul Un restaurant pe saptamana: Ce mananca brasovenii si targumuresenii


Un restaurant pe saptamana

Gabriel-Mihaita Tabus la 26 Martie 2010, ora 19:37
si eu sunt din Tg Mures si pot spune k pana acum nu am fost dezamagit niciodata de mancarea din restaurante cu toate k sunt ff pretentos la mancare,in schimb pot spune k am fost si prin Bucuresti si am intalnit multe restaurante care pur si simplu te serveau cu mancare care probabil nici bietii caini nu ar mancao cu placere!dar bineinteles astea erau doar unele pt ca sunt si restaurante de toata stima!
Raluca la 29 Martie 2010, ora 10:18
Sunt din Brasov si din intamplare am luat masa si la Casa Hirscher si la Bella Muzica ( de ce nu Bella Musica? pentru ca era previzibil probabil) . Personal am fost multumita atat de ambientul ambelor locatii cat si de servirea si mancarea propriu-zisa.
Eu as recomanda oricarei persoane care ajunge la Brasov sa incerce aceste doua locatii dintr-o lista de motive pe care nu are rost sa o expun in cadrul interventiei mele aici.
Zeci de persoane care au ajuns aici, intamplator sau prin recomandari , au revenit . Ceea ce ma bucura foarte tare nu doar dintr-o mandrie personala de a fi 'de-a locului' ci pentru ca si eu, la randul meu, ma simt extraordinar ori de cate ori revin la Bella Muzica sau Casa Hirsher.
Si nu, nu ma simt deloc ciudat sa am in fata un meniu cu 198 feluri de mancare decat poate prin prisma faptului ca imi este putin greu sa ma decid.
Este de acceptat insa, bineinteles, si optica autorului articolului si aceasta din prima propriei persoane care are asteptari dincolo de ce a intalnit la Brasov (sau Tg Mures asupra caruia nu se cuvine sa ma pronunt).
Este in regula, acceptam ( daca este neaparat nevoie de aceasta) ca perfectiunea se intalneste tot in capitala. Noi, provincia, incercam doar sa copiem timid ceea ce intrezarim ( conform cu cele permise de experienta noastra ) in Bucuresti si nu avem decat pretentia de a fi perfectibili in ceea ce facem.
Caracaleanu Bogdan la 30 Martie 2010, ora 11:49
Cred ca se mai si exagereaza in acest articol.
Localul din Brasov denumit Bistro este amplasat intr-o zona turistica si de aici denumirea pur comerciala. Un bistro adevarat nu are 198 de feluri de mancare dar nici sa-l clasifici (sau suspectezi de) "haute gastronomie" doar dupa preturi (in Bucuresti nu sunt bistro-uri cu preturi astronomice?).
Din cele 3 enumerate am fost doar la cel din Tg.Mures. Atmosfera foarte placuta insa unele feluri de mancare lasa de dorit. Daca ciorba de fasole in paine este buna, nu acelasi lucru l-as putea spune despre o mancare traditionala: gulasul. Foarte gras (sau mai bine zis prea gras), prea putin condimentat (degeaba incerci sa-l mai dregi dupa ce il ai in fata, ca nu mai este acelasi lucru). Nici deserturile nu au fost extraordinare. Exista un local cu acelasi specific in zona istorica a Bucurestiului unde prajitura Somloi este mult mai buna. Clatitele Gundel cam pentru diabetici, nici macar sosul de ciocolata nefiind dulce. Preturile insa OK.
Ion Ion la 30 Martie 2010, ora 22:32
Pai mai draga Raluca tu crezi ca preparatele lor sunt proaspete? Nu te-ai intrebat unde tin ei atata marfa pt 198 de preparate!!!??? Iti spun eu, in CONGELATOARE...daca tu esti multumita sa dai bani pe un preparat congelat noi restul nu suntem! Sunt curios cat iti ia sa citesti tot meniul din scoarta in scoarta si apoi sa te mai si decizi asupra unui preparat.
PS: nu cred ca din intamplare ai luat masa acolo, mai degraba cred ca lucrezi sau ai legaturi acolo...parerea mea.

  Inapoi la articolul Un restaurant pe saptamana: Ce mananca brasovenii si targumuresenii

Setari Cookie-uri