Actualitate
Stiri despre Investitii
Stiri din Business
IT & Media
Lifestyle
Calculator salariu net: Introduceți salariul brut pe care îl primiți de la angajator pentru a afla care este suma efectivă care vă intră în cont la finalul lunii. Calculatorul de salariu net dezvoltat de Wall-Street.ro va afișa defalcat principalele taxe și contribuții pe care angajatorul le plătește din salariul brut. După introducerea salariului brut, selectați în câmpul ”industrie” domeniul în care activați pentru afișarea completă a sumei în calculatorul salariului net.
Comentarii pe articolul Un restaurant pe saptamana: Ce mananca brasovenii si targumuresenii
Restaurantele la romani
In ceea ce priveste conceptul de "haute gastronomie" mi-as permite sa-l citez pe un amic care vizitand Londra a luat masa in restaurantul celebrului Jamie Oliver. Singura lui remarca a fost "Avea si ala trei feluri de mancare acolo!"!
Meniurile restaurantelor din UK merg de regula pe 6 starters, 6 main courses, 6 desserts pt cina si 3/3/3 pt pranz. Aceste meniuri sunt schimbate aproape zilnic in functie de disponibilitate, prospetime, preturi etc. In fiecare zi bucatarul sef sau sous chef negociaza direct cu furnizorii disponibilitatea anumitor produse, preturi de achizitie, diverse deal-uri; se cauta mereu cat mai proaspat la pret cat mai bun. Daca unele ingrediente se scumpesc mult sau nu sunt suficient de fresh un bun head chef va prefera sa scoata preparatul de pe meniu. La fiecare 3 luni meniul este adaptat in functie de sezon. Un meniu restrans asigura un rulaj bun al produselor, prospetime, un timp de executie mai mic, o mai buna atentie asupra detaliilor, o prezentare net superioara etc Chiar daca aceste meniuri sunt mici ele acopera preferintele multor tipuri de clienti continand carne rosie, carne alba, vanat, peste, fructe de mare, no meat(vegetarieni), o supa a zilei de regula fara carne etc
Pt mine aceste meniuri uriase sunt simbolul disperarii, al nesigurantei, al neputintei, al lipsei de creativitate al bucatarilor si patronilor. Ei cred ca daca dau copy/paste din meniurile altor restaurante si incropesc ceva monstruos dau lovitura pe piata...FALS. Calitatea conteaza nu cantitatea, ce rost are sa ai 15 tipuri de pesti in meniu daca toti sunt congelati!?
Cu respect!
Inapoi la articolul Un restaurant pe saptamana: Ce mananca brasovenii si targumuresenii