Comentarii pe articolul Impozit forfetar pentru baruri si restaurante


Statul reglementeaza profitul! - Lege cu multe gauri

Alex Anitei la 29 Martie 2010, ora 12:10
Daca legea asta va trece in forma asta va face mai mult rau decat bine. Se pare ca Guvernul incearca sa dicteze cat profit sa aiba fiecare companie in parte si sa le imparta pe caprarii cu barda.

Dar acest lucru este imposibil. De ex. in turism, altul este profitul unei pensiuni cu 4 camere si altul uneia cu 8. Sau daca este deschisa doar intr-un anumit sezon? Sau cum comparati o pensiune din zona Bran cu una dintr-o zona mai putin cunoscuta. Conform legii, toate ar trebui sa aiba acelasi profit.

Principiul de baza este nesanatos. In primul rand prezumtia de nevinovatie e transformata in prezumtie de vinovatie. Statul porneste de la ideea ca toti contribuabilii inseala la declararea veniturilor (altfel ar fi facut impozitul dependent de acestea). In al doilea rand, contracareaza spiritul de antreprenoriat. Ganditi-va cum se simte un patron a carui afacere intampina dificultati si care mai este si chemat la dijma de catre stat?

Eu prevad ca multe afaceri vor trece la negru, deci nu vor mai plati nici un ban la stat. Si pt. restul va fi nevoie de o armata de oameni pt. a verifica incadrarea. Deci cresc atat costurile cat si spaga din sistem.

In plus, legea asta loveste in exact firmele cele mai afectate de criza. Mai ales in turism, multe pensiuni si hoteluri sunt practic pe mod de supravietuire. O astfel de lege, poate sa determine patronii sa le inchida pur si simplu, pierzandu-se astfel si locuri de munca

  Inapoi la articolul Impozit forfetar pentru baruri si restaurante

Setari Cookie-uri