Comentarii pe articolul Seful FMI, catre romani: Veti continua sa va pierdeti locurile de munca in urmatoarele luni


Seful FMI, catre romani: Veti continua sa va pierdeti locurile de munca in urmatoarele luni

Ungureanu Nicolae la 30 Martie 2010, ora 11:48
Nu cred ca s-a procedat corect sustinand datoria privata prin deferirea pagubei datoriei publice, asa cum spune seful FMI. Aceasta modalitate de sustinere este o decizie populista menita a ascunde incompetenta si coruptia unor functionari bancari care au incalcat orice limite ale bunului simt.
Asadar proasta conducere a unor bancheri nu a fost sanctionata ci a fost ascunsa sub pres acoperind daunele provocate prin transferarea viitoarelor imprumuturi realizate prin garantii colosale acordate de statele in cauza.
Intr-adevar America este pe cale de a iesi din criza mai repede decat toate celalate state si asta din trei motive:
1. Au un presedinte numit Obama care stie sa faca cuvantul fapta, si are TUPEU DE MARE REGE. Nu demult, in Congresul American acesta a obligat sistemul bancar la plata unui comision. Daca ele au fost cu prioritate sustinute atunci cand au avut nevoie, acum cand sunt pe profit trebuie sa fie solidare (Bancile) si cu ceilalti, a fost o viziune buna a presedintelui Obama.
2. America mai are un atuu, pe care UE inca nu l-a rezolvat, problema energetica. America si asigurat pentru cel putin 50 de ani, independenta energetica prin reinvierea exploatarilor miniere de carbuni, prin care se doreste a se obtine combustibil neconventional, banuiesc ca in prima faza hirogen, care v-a alimenta statiile de Peco de pe tot cuprinsul Americii. Asadar, proportia de petrol pe care SUA o va importa va descreste de la an la an si va face economia americana tot mai putin dependenta de comunitatea internationala ceea ce va sporiri increderea investitorilor in toate ramurile economiei, si asta datorita unui mare finantist care candva conducea finantele americii, Alen Greenspan, un mare vizionar financiar al timpurilor noastre, in a sa carte Era turbulentelor, lasa sa se inteleaga ca America are totusi un atuu, evidentiind potentialul carbonifer neexploatat al Americii, pus la naftalina, ca sa alimenteze pe viitor economia Americii.
3. Si-a reorganizat si eficientizat transportul marfurilor de baza in toate statele americane, pe cale ferata. Unul din magnatii Americii a intuit aceasta oportunitate colosala si acum o exploateaza cu maxima de eficienta atat pentru producator cat si pentru consumator, preturile fiind mai mici, nu suporta un adaos comercial mare ca in cazul transporturilor rutiere. Plus ca transportul pe calea ferata raspunde si cerintelor reglementarilor deosebit de dure in domeniul protectiei mediului, iar marfa se pastreaza mult mai bine intrucat capacitatea de depozitare si conservare este net superioara in trimpul transportului ferovizar, marfa ajungand la destinatie in proportie de 100%.
Acolo unde exista niste creere disciplinate cu viiziune de exceptie, iar cei multi asculta de ei si Dumezeu mai apoi isi intoarce fata la ei.
Dobrescu Alexandru la 30 Martie 2010, ora 13:57
dle Ungureanu va felicit pt comentariu. Excelent.

  Inapoi la articolul Seful FMI, catre romani: Veti continua sa va pierdeti locurile de munca in urmatoarele luni

Setari Cookie-uri