Comentarii pe articolul Cum ne sfatuieste seful FMI sa iesim din criza


sa ne lamentam mai putin ........

Valeanu Emil la 31 Martie 2010, ora 14:20
Sa nu ne lamentam deloc!!! Asta am votat asta avem. Sa nu stam insa, cu mainile in san - sa gasim o modalitae prin care sa putem penaliza politicul - care din pacate ne conduce si se amesteca in tot, degradand absolut tot de ce se ating. Cum sa facem asta?
Simplu - tot trebuie sa modificam constitutia, modul de functionare al parlementului si al guvernului. Sa cerem un referendum prin care sa impunem vointa si interesele noastre - bazate pe munca, productie interna, eficienta economica, perspectiva si viziune - nu vointa lor de capatuiala, interese de clan si de grup, lipsa de responsabilitate, manipulare si minciuna.
Fiecare partid si ales - la alegerile viitoare - isi fac un program economic( politic intereseaza doar in masura in care afecteaza economicul si de fapt doctrina politica este o poveste frumoasa care la noi lipseste cu desavarsire) multianual,impartit pe semestre cu date concrete. Conducatorii nostrii trebuie obligati sa dea raportul la ce au facut de doua ori pe an. Au facut - raman. Nu au facut - pleaca, si vin altii care vor si demonstreaza ca si pot. Ei trebuie sa constientizeze ca raspund pentru ce fac altfel vor sta pe tusa 4 ani si o luam de la capat. In acet mod putem pierde un semestru sau un an, altfel pierdem 4+1. Parlamentul trebuie sa gandeasca cel putin 2-3 mandate inainte, sa legifereze aceasta perspectiva pentru ca sa poata controla guvernul in ceea ce face, si acesta - indiferent de culoarea lui politica - sa nu poata face ce vrea. Astazi - prin alegerile din 2008 si din 2009 - noi votantii( numai 50% din ei) am legiferat minciuna, manipularea, lipsa de raspundere si viziune, pe care o vom putea amenda numai peste patru ani cad se va alege praful de tot. Lamentarea nu rezolva problema - nu creaza locuri de munca, nu aduce tehnologie, nu creste productivitatea, nu responsabilizeaza pe nimeni. Voi MEDIA aveti posibilitatea si logistica necesara ca sa lansati IDEA . Acel referendum trebuie sa lanseze maximum 10 intrebari de baza, cu termene concrete. AM AVEA TELUL SI SCOPUL. CUM - SE REZOLVA PRIN PROGRAME LEGISLATIVE, POLITICE, ECONOMICE, FINANCIARE - DE ACEASTA DATA NATIONALE care nu tin de natura politica, interese de grup, interese personale.Aceste programe trebuiesc facute tehnicieni, verificate de alti tehnicieni - daca se poate externi. Oricum ne va costa infinit mai ieftin decat diletantismul de parada care se manifesta astazI, LANSAT DE POLITRUCII DE DOI BANI. Si cine nu face sa raspunda - inclusiv penal - pentru prostia si infatuarea lui.Sa-i batem pe cei care - ieri si astazi - mint, manipuleaza excrocheaza, cu propriile lor arme - vointa poporului. Cu deosebita stima ing Valeanu
Tudoran Constantin la 1 Aprilie 2010, ora 13:22
@Sa nu ne lamentam...
In primul rand ca NU asta am votat. In campanie candidatii au spus altceva. Ni s-a promis redresarea economiei, ni s-a promis un climat legislativ incurajator pentru afaceri, nu biruri marite, nu vistierie goala, nu tulburari sociale si greve. Sunt sigur ca acest guvern nu va ajunge sa-si termine mandatul legal. Va fi rasturnat de tulburari populare de strada mult inainte de aceasta. Si ar fi un lucru chiar corect!

  Inapoi la articolul Cum ne sfatuieste seful FMI sa iesim din criza

Setari Cookie-uri