Comentarii pe articolul Cum comenteaza medicii sistemul de coplata


Coplata servicii sanitare

Potorac Adriana-Daniela la 31 Martie 2010, ora 21:29
Mi se pare hilar modul in care primul ministru a gandit ca va face rost de bani.Personal cred ca noi nu am avut niciodata un sistem sanitar bazat pe indemnizatii si asigurare de servicii medicale gratuite.
In cazul meu,am platit aceasta indemnizatie zece ani la o banca.Raportul intre suma mea si cea platita de femeia de serviciu era de 5 la 1(am lucrat la Resurse Uamne,stiu asta sigur!!Cand mergeam la medic insa.din cauza vesnicei lipse de fonduri mi se spunea ''stiti,sa nu va suparati,altii au salarii mici ,poate d-voastra va puteti plati medicamentele.''Mergeam la cabinete medicale private ca doar acolo ajungeam,cei de la stat nu au program adaptat pacientilor,ci pacientii se adapteaza lor.
Acum,am ajuns in somaj.Mai am o luna.Si,iaca se inventeaza coplata.
Care,de fapt exista.Am inceput un tratament cu radioterapie din aceasta saptamana.Desi aveam bilet de trimitere (din acela cu gratuitate,am fost obligata sa platesc 30 lei (s-ar parea ca se achita asa din 2006).
Medicul de familie cere un leu pentru formulare de ceva vreme.Indiferent care e scopul vizitei tale la el.
Programul de lucru al acestor medici de familie este o sfidare la adresa pacientilor.NU EXISTA ZI sa nu intarzie.Ultima data am stat doua ore asteptand sa ne faca onoarea de a ne primi.
Mi s-a refuzat consltatia,cu bilet de trimitere in regula de catre o doamna conferentiar Ghervn Cristina.(endocrinolog)Mi s-a spus clar,transant ca ma primeste doar la cabinetul ei privat.Acolo consultatia este de 4 milioane.Controlul este obligatoriu si se face in termen de o luna de la consultatie si costa inca 2 milioane.Si totusi,doamna ,ca multi altii are pacienti pe care-i interneaza.Cum,daca nu consulta la clinica de stat?Simplu,la intrare i se umple dansei buzunarele cu cei sase milioane,apoi intra in spitalul statului.
Si atunci,va intreb la ce ne mai trebuie coplata???S-au palns medicii cumva de ''coplata'' vesnic prezenta in buzunarele lor?De unde vor sa le mai dam 600 lei pe an???De unde?Tara geme de someri sau,mai rau de ..nimeni,persoane care nu apar in eidentele maleficului nostru prim ministru.Astia ce vor fi?Sacrificati?
Asa sa le ajute Dumnezeu!

  Inapoi la articolul Cum comenteaza medicii sistemul de coplata

Setari Cookie-uri