Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Sunteti de acord cu sistemul coplatii in spitale?


mi se pare corect

Baltag Cezar la 31 Martie 2010, ora 23:15
MI se pare corect sa platesti daca vrei sa beneficiezi de f multe servicii medicale in conditiile in care cotizatia la fondul pentru sanatate este mica, insuficienta aproape intotdeauna. Cu ceea ce platim noi la fond nu se pot asigura servicii de calitate. Daca vrem sa fim tratati mult mai bine atunci apelam la clinici particulare sau mergem in strainatate unde vom plati f mult, evident. Numai in tara asta avem senzatia ca din rahhat ( platind mai nimic) putem face bici !
la 1 Aprilie 2010, ora 12:06
Odata pusa aceasta intrebare, mi se pare de real folos sa se arate totodata situatia bugetului de asigurari de sanatate, in sensul ca lumea sa cunoasca gradul de descoperire a cheltuielilor sistemului sanitar din Romania. O tara nu poate atinge un grad ridicat de servicii de sanatate, daca doriti si de protectie sociala, fara ca membrii acesteia sa aduca si un aport pe masura, bineinteles cu o gestionare rationala a banilor. O comparatie intre tarile EU in ceea ce priveste procentul contributiilor de sanatate din partea angajatorului si a angajatului ar aduce un plus de intelegere a situatiei din Romania. Sistemul privat de sanatate ofera o noua varianta. Coplata in spitalele de stat n-ar trebui sa insemne decat o contributie suplimentara a celor care apeleaza la aceste servicii. Imi exprim parerea ca in primul rand sa se treaca la o asigurare obligatorie. Adica de la toata populatia tarii o contributie mica pe masura sa acopere necesarul cheltuieliolor curente din sistemul sanitar. Iar pacientii care au nevoie de o asistenta speciala sa achite plusul de cheltuiala. Care este acest prag al serviciilor mai deosebite ar trebui lamurite de catre factorii de specialitate. Dar si nivelul CASS-ului platit din partea unor agenti cu conditii de munca mai deosebite, care genereaza diferite boli, este nerezolvata. Nu ar trebui sa plateasca o Contributie de sanatate mai mare agentul economic ai caror salariati se imbolnavesc mai frecvent?. Ar fi normal si corect. Desigur pentru aceasta masura consider ca ar trebui facute niste studii statistice. Dupa parerea mea numai frecventa imbolnavirilor salariatilor si gravitatea bolii arata conditiile adevarate, sanatoase sau mai putin sanatoase de lucru existente intr-o firma.
Sterea Bogdan la 1 Aprilie 2010, ora 18:27
domnule Baltag Cezar dvs pe ce lume traiti? Mie la salariul de 1000 de lei mi se iau impozite si taxe de 920 de lei. Pentru ce sa mai coplatesc? Am "coplatit"in spital acum 20 de zile 1800 de lei! Ce sa coplatesc suplimentar? Mai bine ar limita risipa pe hrana!

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Sunteti de acord cu sistemul coplatii in spitale?

Setari Cookie-uri