Comentarii pe articolul Cum face o romanca marketing la un ziar din Noua Zeelanda


Aduce a SUA...

Bardan Roxana la 1 Aprilie 2010, ora 18:18
Viata pe care o prezinta si duce romanca in Noua Zeelanda seamana cu viata din SUA, unde lumea te saluta pe strada, desi nu te cunoaste, si unde orice esec e intotdeauna un pas inainte. Interesant ca nu se mentioneaza dorinta de intoarcere in tara, si nici intentia de a-si aduce vreo contributie in Romania. Ma intreb cate generatii vor trebui sa plece din tara pentru ca cineva sa se trezeasca si sa realizeze ca nu exista viitor fara generatiile tinere, si deci, sa porneasca o schimbare...Consider ca 'problema' noastra, a romanilor, este ca intotdeauna ne comparam cu alte natiuni, in speta cu cele care nu au avut un trecut si nici o cultura asemanatoare cu a noastra, de unde de multe ori rezulta subaprecierea conditiilor de trai si a resurselor tarii (bineinteles, nu neg incapacitatea anumitor institutii de a oferi resurse si sprijin, vreau doar sa subliniez ca atunci cand starea generala este una de frustrare si implicit pesimism, si mediul general de viata se schimba ca atare).
la 2 Aprilie 2010, ora 14:50
Draga Roxana,

Iti inteleg ingrijorarea referitoare la viitorul tarii, dar asta nu rezolva cu nimic situatia. Cum ai zis si tu, altii sunt cei care ar trebui sa fie ingrijorati si sa faca ceva pentru ca le-ar sta in putere.
Sa zici "buna ziua" pe strada oamenilor nu e o chestie care tine de NZ sau SUA, ci de comunitate. Exista asta si in Romania, la tara. Unde lumea se saluta si se respecta.
Scrie in articol ca nu exista intentia de intoarcere, iar contributia este chiar articolul asta. Imi impartasesc experienta cu voi. Cine e interesat ia idei din ce spun.
Eu cred ca "problema" romanilor este ca invoca trecutul si cultura ca sa justifice de ce suntem in urma, in loc sa le fi folosit ca avantaje.
E un slide in articol care vorbeste de oportunitati - romanii nu au reusit sa fructifice prea multe, din pacate.
Cristina la 2 Aprilie 2010, ora 15:05
SUA pentru majoritatea romanilor a ramas un fel de "taramul fagaduintei". Eu sincer nu m-as duce sa traiesc acolo, in schimb in Noua Zeelanda as emigra maine. Nu poti face comparatii intre ele doua!
Apoi noi, cei din interior, nu facem nimic sa fructificam toate resursele pe care le avem, suntem buni doar de propaganda, in timp ce altii exploateaza tot ce au. Eu una am obosit sa mai incerc sa schimb mentalitati in Romania. Incerc sa-mi aduc o "contributie", incerc sa ajut, dar tara asta nu se vrea ajutata! Romanilor le place sa traiasca asa - sa sparga seminte in parc sau in fata blocului, sa plece in timpul liber la padure doar ca sa puna gratarul pe orice petic de iarba in timp ce urla muzica din masina, fara sa-i intereseze de linistea pe care si-ar dori-o poate ceilalti din jur. De fapt, problema generala a noastra, a romanilor, e ca murim atunci cand capra vecinului traieste mai bine, nu suportam nici unul sa auzim ca altuia ii e mai bine, mai ales in alta parte. Atunci ne loveste patriotismul si pe asta il invocam de fiecare data cand ne mananca invidia de capra mai grasa a vecinului si de neputinta sau lasitatea de a pleca si noi in alta parte unde sa ne fie mai bine.
Beceriu Horatio la 7 Aprilie 2010, ora 22:11
Doamne fereste sa ajunga si Noua Zeelanda ca SUA. In momentul de fata cea mai terorizata natiune din lume este cea americana. De catre propriul guvern. In ceea ce priveste cea mai mintita natiune din lume de catre propriul guvern este la mare concurenta cu natiunea noastra. Iar in ceea ce priveste represiunea rezervata celor care au facut fie si un singur pas in afara sistemului este comparabila cu ce era la noi pana in '89. Stiu ca poate sa para socant, dar eu asta am vazut, atat in tara lor cat si in corporatiile lor si nu m-as duce sa traiesc acolo decat daca ma voi imbolnavi vreodata de ipocrizie.

  Inapoi la articolul Cum face o romanca marketing la un ziar din Noua Zeelanda

Setari Cookie-uri