Comentarii pe articolul Cum ar trebui schimbat Codul Muncii. Ce sugestii aveti?


Amenzi uriase pt firme !

Gabriel Dumitrache la 1 Aprilie 2010, ora 20:27
...care incalca dreptul angajatilor la viata si la ocrotirea familiei !
1- interzicerea cu desavarsire a suplimentarelor (40 ore obligatorii saptamanal) . Nu trec interviul , nu sunt angajat fiindca refuz sa lucrez suplimentar ! De ce sunt obligat ? Ca e legea proasta !
2- interzicerea concedierii salariatului fara drept de somaj (am patit-o eu cand mi s-a spus ca nu ma da in somaj fiindca are firma de munca 2 ani la 600km de domiciliu)
Mi-am dat demisia si nu am avut nici o protectie sociala !
Am lucrat in Danemarca si acolo ESTE INTERZIS sa concediezi direct un salariat daca nu trece prin cel putin 2 functii ! Adica daca nu sunt bun de electrician poate sunt bun maturator ! Asa ca sa fie obligati patronii sa ma incerce si pe alt post pana la preaviz care trebuie sa fie OBLIGATORIU !
3- Tot in Danemarca , daca am lucrat 2 ani electrician si constat ca aceasta meserie ma streseaza psihic , in tinerete m-am orientat slab , acum am experienta , mi-ar place mai mult sudor , ma platesti pe toata perioada de recalificare si cursurile GRATIS ! Si platit salariu pe timpul cursurilor ! Doar nu vreti angajati stresati si popor stresat !
4-Formularele de angajare si de incetare a activitatii sa fie supervizate de specialisti de la ANOFM sau ITM cu specificatia a fost angajat fiindca in urma interviului a corespuns exigentelor postului si a incetat activitatea din cauza ca .... si are drept de somaj (etc , etc)
5- Participand la cateva sedinte sindicale in Danemarca si Germania in calitate de salariat sindicalist am observat multe alte aspecte insa din lipsa de timp si spatiu ma opresc aici cu mentiunea ca cunosc sute de cazuri in care salariatul e angajat pe 20 milioane vechi daca accepta 6 milioane in cartea de munca , etc etc
PS - Zdrente de patroni - Hai sictir !
Gabriel Nelu Dumitrache

  Inapoi la articolul Cum ar trebui schimbat Codul Muncii. Ce sugestii aveti?

Setari Cookie-uri