Comentarii pe articolul MY MUSICAL BOX: Pink Floyd The Dark Side Of The Moon, 1973


bravo!

la 2 Aprilie 2010, ora 14:11
ma bucur cand vad ca si altii apreciaza muzica acelor ani care, dupa parerea mea, nu se poate compara sub nicio forma cu cea de azi; ba mai mult decat atat, azi unii o folosesc pentru diverse remix-uri;
Sehob Jan la 2 Aprilie 2010, ora 18:56


Imi amintesc ca l-am inregistrat prin 1978 pe o banda de magnetofon AGFA. Pot sa spun ca il am si astazi,dupa atatia ani, si il reascult cu placere si emotie.Daca ar trebui sa fac o comparatie intre muzica anilor 1970 -80 si cea de astazi ,ar trebui sa recunosc ca atunci erau adevaratii profesionisti : ca instrumentisti si compozitori.Sistemul de atunci a generat aceste valori .Sa ne reamintim : YES,DEEP PURPLE,LED ZEPPELIN,PINK FLOYD....s.a. .
The Dark Side Of The Moon este nemuritor (impreuna cu formatia Pink Floyd.) si va ramane in" fonoteca de aur" a fiecarui fan si a celei mondiale.
O bila alba autorului primului comentariului .
Nistor Calin la 2 Aprilie 2010, ora 19:17
incantator articol... cu adevarat la inaltimea muzicii despre care vorbeste!!!
am retrait momentele de evadare din mizeria cotidiana din adolescenta inceputului anilor '80 si...
am simti instantaneu nevoia sa asculta acest album - chiar acum este Us And Them - si apoi ma voi rasfata cu: Ummagumma, A Saucerfull Of Secrets, Obscured by Clouds, Wish You Were Here, Animals si The Final Cut :)
Voinea Gheorghe Nicolae la 6 Aprilie 2010, ora 12:10
excelent articolul si buna initiativa de a aborda saptamanal cate ceva despre muzica anilor 70-80! Prima oara am ascultat albumul in1977 in Timisoara la subsolul unei vile a unchiului unui bun prieten studenti fiind la Poli .Era un dublu album cu The Dark Side of The Moon si Wish You Were Here-fascinant L-am ascultat ori de cate ori am avut ocazia si continui sa-l ascult si astazi.Tineti-o tot asa .Felicitari !
Sargo la 7 Aprilie 2010, ora 11:12
Da, de acord cu toata lumea, e usor sa amintesti de Pink Floyd, rafinamentul absolut in materie, dar haideti sa privim un pic si in prezent, unde paradoxal muzica care se face acum e cel putin la fel de buna (chiar peste, as zice) ca teribil de consacratii Yes, Genesis, KC, ELP, Vdgg, as mai aminti aici Hawkwind (fara indoiala cea mai experimentala trupa a perioadei respective), Velvet underground, Black Widow sau 13thFloor Elevator ori Blue Cheer-, trupe pe nedrept uitate de marii cunoscatori romani etc. Dar ma opresc ca nu vreau sa incarc inutil postul cu trupe uriase care merita un loc alaturi de numele mentionate in articol (mereu aceleasi la toti elitistii romani) .
In fine, altceva doream sa zic: de ce nu vorbeste nimeni de la noi, ma refer in special la super-intelectualul roman consumator de muzica, despre muzica de azi, de ce nu mentioneaza nimeni trupele noi si minunate care fac o muzica in ton cu sec. 21? De ce elitistul roman pare orientat exclusiv catre trecut (epoca de aur 67-80 care a fost si nu o sa mai fie, pe care doar o aniversam, rememoram, comemoram). De ce se da mare cunoscator dar uita sa aminteasca trupele exceptionale care fac muzica in ton cu secolul 21?
Chiar toata lumea a ramas cramponata in epoca de aur a rock-ului si in special a prog-ului? Post-rockul, post-metalul nu sunt dovada clara ca in vest deja rock-ul a fost epuizat? Chiar nu asculta nimeni new-havey, sludge metal, post rock/metal ? Chiar nu crede nimeni ca un Bardo Pond (acum in casti), Om, Acid Bath, Agalloch, Sleep, Godspeed You! Black Emperor, Explosions in the sky, Pelican, Fall of Efra, And so I watch you from afar (ca sa mentionez doar cateva nume care mi-au venit rapid in minte) etc. au un cuvant greu de spus in muzica de secol 21?
Mi-as dori sa reusim sa depasim nostalgia anilor 70 si sa incercam sa vedem valoarea in trupele cu sunete noi complexe si in spiritul sec 21 care fac o muzica uriasa pe care lumea o ignora pe nedrept. Poate in felul asta o sa rasara ceva trupe de gen, mai de soi, si pe la noi.
Catalin Lascu la 7 Aprilie 2010, ora 16:43
@ Sargo

Intrebarea e buna, dar probabil ca locul postarii e nepotrivit. Chestie de gusturi, daca muzica acelor ani nu prezinta interes, e foarte simplu, nu citesti.

Scopul acestor articole nu este sa stabileasca vreun clasament, mai ales ca este vorba de preferintele autorului si perspectiva sa asupra acelei muzici.
Nici sa compare trupe vechi si noi, sau sa starneasca polemici inutile. Scopul este sa readuca in amintirea unora mai batrani sau sa semnaleze altora mai tineri, cateva diamante CONSACRATE din coroana muzicii rock, jazz, blues , aflate in MY MUSICAL BOX ( I mean, not in somebody else's musical box). Cu alte cuvinte este un fel de serial de ISTORIE, desi s-ar putea sa apara si noutati sau concerte de anul asta.

Anul aparitiei e mai putin important, dar trebuie sa recunosc ca ascultand de vreo 40+ ani apropae toate genurile de muzica, fac ce fac si ma intorc la perioada de varf 65-75, pentru simplul motiv ca ulterior acestei date capodoperele sunt extrem de rare. Asa cred eu, nu e obligatoriu sa fie toata lumea de acord.

In privinta rock-ului epuizat, sunt de acord, dar din alta perspectiva : adica a penuriei de albume valoroase mentionate. Altfel, la o observare mai atenta, printre cele mai mari succese ale ultimului an din acest modern secol 21, se numara remasters-urile "epuizatilor" Beatles, Hendrix, Genesis 71-75, Led Zeppelin, Rolling Stones se pregatesc si ei, etc. Si probabil ne-am apleca spre hard/heavy contemporan cu mai multa ravna daca am apuca sa trecem de faptul concret, ca o regrupare pentru un concert Led Zeppelin a avut peste 1 milion de cereri de bilete pe internet. Care va sa zica, avalansa de noutati nu i-a trimis in uitare, cred eu din cauza valorii greu de atins. De altfel , unele din trupele astea "epuizate" cred ca vor fi ascultate si peste alti 50 de ani cu aceeasi placere, nici de Beethoven nu ne-am plictisit vreodata.

De aceea, ma tem ca nu vei gasi in aceste articole ce cauti. Dar sunt nenumarate alte articole si site-uri care se ocupa de muzica mai noua.
Sargo la 8 Aprilie 2010, ora 11:46
@ Catalin
Stiu ca locul e nepotrivit si ca scopul articolului e altul. Era doar o constatare. Si deschiderea unei alternative destul de rare (nu polemici), pentru ca toata lumea recomanda la unison perioada respectiva ca si cand nu ar exista nimic in rest. De acord, daca nu cunosti epoca de aur, nu cunosti nimic in materie de muzica. Insa vine un timp cand ai nevoie de ceva nou in ton cu lumea in care respiri. Si atunci realizezi ca exista si altceva. Chiar de calitate . Nu as asocia capodoperele cu marile succese de public, de fapt nici nu as indrazni sa mentionez un argument de genul asta. Faptul ca ai 1 milion de cereri de bilete pentru un concert e un argument pur comercial nu calitativ. Muzica buna nu prea a fost in mainstream si va ramane inca vreme indelungata in underground chiar si in tarile cu traditie. Vanzarile sunt in mare parte rezultatul politicilor comerciale ale celor din domeniu, ei au haturile, ei dirijeaza ce se poarta in muzica. Un exemplu simplu: la un concert Iron Maiden /Metallica /Megadeth ai avea garantat 10 000 de fani anuntati pentru fiecare trupa in parte. Dar la un concert UFO abia ai strange 1000. Iar dintre fanii romani, jumatate nu au auzit niciodata de UFO si influenta lor asupra trupelor pentru care se declara fani. Din fericire acum avem internetul si putem sa ne autoeducam gusturile in materie de muzica conform backgroundului personal. Iar, pentru mine acolo, in muzica noua (greu digerabila de marele public pentru ca nu are nimic in comun cu un hit, ca sa nu mai zic ca cei de la GSYBE au majoritatea pieselor in jur de 20 de minute si nu se pot difuza la radio ca sa faca public, insa ei sunt prezenti pe internet si merg la randul lor pe traditia de album concept a anilor de aur, dar cu sunete complet noi si teme post-post-moderne ), sunt mai multe bijuterii decat sa zicem a reusit sa scoata la lumina Rolling Stones exemplu tipic de produs de marketing si show mai mult decat muzica de calitate.
Capraru Ionel la 14 Mai 2010, ora 21:56
pastrez cu sfintenie vinilurile mele cu muzica acelor ani.pink floyd a fost si a ramas formatia mea preferata, o ascult de zeci, sute ,poate mii de ori si credeti-ma ca nu ma satur niciodata.asta nu inseamna ca nu ascult si alte genuri de muzica, chiar si romaneasca.
In timp am reusit sa colectionez aproape toata discografia formatiei si sunt foarte multumit de acest lucru."Time"-este preferata mea, (s-a cam tocit cd-ul in acea parte).Felicitari pentru articol-excelent!
Eu cred ca nu este cazul sa intre nimeni in polemica-totul e rezuma la gusturi.

  Inapoi la articolul MY MUSICAL BOX: Pink Floyd The Dark Side Of The Moon, 1973

Setari Cookie-uri