Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Au ajuns preturile locuintelor la un nivel realist?


raport calitate-pret nerespectat

Baidan Ioana la 7 Aprilie 2010, ora 13:19
Indreptarea pietei imobiliare catre starea de normalitate adecvata prezentei economii de piata, raportata la puterea de cumparare a romanilor se apropie incet , incet de adevar. Ridicalea fabuloasa a preturilor locuintelor de datoreaza unei speculatii de moment a celor ce activeaza pe piata imobiliara ridicand foarte mult pretul asigutrandu-si onorarii fabuloase, dar neluind in calcul si o cadere libera a pietei ,datorata unuei exagerbari intentionate a maririi pretului real.

Intr-adevar segmentul rezidential isi mai regaseste calitatea in pretul de piata, dar ce este mai grav, apartamentele vechi au devenit supraevaluate raportate la valoarea celor noi construite, ceea ce nu este in regula, atata timp cat acestea sunt afectate de un grad de uzura proportional cu anul construirii, rezultand o valoare finala ce nu respecta raportul calitate-pret al locuintei, avand in vedere si faptul ca asa numitele constructii post decembriste se efectuau la norma, indiferent de rezultatul final obtinut, romanii multumindu-se ca aveau totusi o casa.
Andone Camelia la 7 Aprilie 2010, ora 13:44
..."constructii post decembriste, efectuate la norma" ...
Ai vazut draga Ioana, cum sunt apartamentele nou construite ?... Am avut ocazia sa vad un bloc in constructie (decembrie 2009) si ... peretii de rezistenta ce dau in afara blocului sunt de caramida, dar peretii despartitori dintre camere (si dintre apartamente!) sunt de rigips, pe care nu poti sa pui un suprapozabil (in bucatarie) sau un suport de TV - fara riscul de a ramane fara perete ...
STAI, nu te agita ! ca eu am vazut un bloc cu apartamente "acceptabile" atat la pret (60000 - 90000 euro = apart de 2 - 3 camere) cat si ca suprafata (55 - 70 mp = la 2 - 3 camere) ... si se dadea fara finisaje si in zone la cca 5 km de Bucuresti !!
Ca or fi si blocuri bine facute, cu simt de raspundere, chiar daca la marginea Bucurestiului ... nu zic nimic! dar de alea nu se poate apropia prea multa lume (> 90000 euro = garsoniera!)

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Au ajuns preturile locuintelor la un nivel realist?

Setari Cookie-uri