Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Au ajuns preturile locuintelor la un nivel realist?


au ajuns preturile locuintelor la un nivel realist

Valeanu Emil la 8 Aprilie 2010, ora 13:16
Deocamdata NU. Si vor continua sa scada cel putin in acest an. De ce? Pentru ca pe piata, oferta este mult mai mare decat puterea de cumparare a romanului, care intradevar are nevoie de o casa.
Astazi pe piata imobiliara din tara sunt disponibile in jur de 30.000 de unitati de locuit. ANL mai arunca pe piata aproximativ 20.000 de unitati care se vand la pret contabil. Anul 2010 este anul ,, insolventilor ,, care va mai arunca pe piata cateva mii de unitati. Piata este suprasaturata de oferte. Bancile au 16% credite neperformante - deci nu mai dau nimic, pana cand Ministerul de finante imprumuta lunar 3-4 mld. Chiar daca Isarescu pazeste cursul ca pe sfintele moaste , coboara dobanda cheie si obliga bancile sa se alinieze, 85% din venitul populatiei este consum efectiv pe mancare, consum si taxe. Cu ce sa cumpere????. Toata lumea este in continuare in asteptare si vaneaza chilipirurile care nu vor intarzia sa apara. Este vremea celor care dispun de cash - face parte din viata economica a aceste lumi.
Pretul real? Undeva la 500-550 E/mp la care se adauga pret teren si utilitati. Se va stabiliza in partea a doua a anului 2011, daca pana atunci nu ne termina minciuna, incompetenta, lipsa de responsabilitate si de viziune a politrucilor politici- indiferent de culoare. Cu deosebita stima ing Valeanu

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Au ajuns preturile locuintelor la un nivel realist?

Setari Cookie-uri