Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Sunteti de acord cu propunerea de inchidere a supermarketurilor duminica?


Da, sunt de acord!

Borcea Diana la 9 Aprilie 2010, ora 17:23
Da, aceasta este concluzia la care s-a ajuns spre exemplu si in Austria, dar nu de acum, ci de mai multi ani. Masura nu a venit ca o solutie pentru dezvoltarea micilor magazine de cartier, ci pentru a stimula socializarea si petrecerea a cat mai mult timp in familie, si nu la cumparaturi. Magazinele inchid si in timpul saptamanii la ore rezonabile, spre exemplu ora 17...dupa aceasta ora, fie te plimbi, fie iti petreci timpul acasa cu familia. De ce credeti ca seara nu sunt copii pe strada care sa bata mingea in fata geamului, asa cum sunt la noi? Pentru ca la ei copiii sunt indrumati catre jocuri, catre specializari in diverse domenii...
Romania a trecut printr-o perioada de boom a cumparaturilor, perioada in care weekend-urile au devenit din ce in ce mai mult zile de plimbare prin magazine. Iti trebuie ceva sau nu, te imbraci si te duci la cumparaturi /plimbare (dupa caz) de dragul de a nu sta acasa...
Au venit vremuri si la noi cand trebuie sa ne gandim mult mai mult la modul in care ne investim banii, la faptul ca nu mai e nevoie sa ne facem stocuri de diverse produse pentru ca exista cu siguranta un magazin in apropiere de unde poti cumpara ce-ti lipseste intr-un ultim moment si deci, problema e rezolvata.
Sunt de acord cu propunerea, din pacate sper sa nu afecteze veniturile celor care sunt angajati in astfel de supermarketuri, pentru ca marea majoritate sunt angajati care au venituri mici si pentru care conteaza fiecare banut in plus...
Badea Karin Maria la 9 Aprilie 2010, ora 17:34
Nu mi se pare normal sa imi spuna parlamentarii ce sa fac. Ca au ei chef sa umblu cine stie cat pana gasesc un magazin de cartier deschis duminica (cel de langa blocul meu e inchid) si in care sa mai si gasesc ce imi trebuie si nu la preturi exorbitante.

Ca sa-ti dau un ex, sucul pe care il beau eu in supermarket e 7.5 lei iar in magazinul de la coltul blocului 13 lei! Iar eu sunt obligata sa-l iau de acolo ca asa au chef parlamentarii.

Fiecare face cand are timp si cand vrea cumparaturile si de unde vrea! Nu e normal sa ni se impuna nimic. Nu vrei sa mergi duminica in supermarket, nu te duce! Dar nu ii obliga si pe ceilalti sa nu mearga! Unde e democratia?
Blaga Claudiu la 9 Aprilie 2010, ora 17:35
Nu cred ca ai habar ce vorbesti. Copii unde sa-se joace? Am 2 si nu au unde bate mingea si sigur nu sunt o exceptie. Magazinele de cartier au o oferta restransa, marfa veche si care se reinnoieste mai rar si sigur sunt mai scumpe. La supermarket mai vedem marfa diversificata si nu numai alimente.
Liviu-Cristian Respinciuc la 9 Aprilie 2010, ora 17:45
corect e sa fie inchise. duminica se merge la biserica si la plimbare prin parc. parerea mea
Hritac Bogdan la 9 Aprilie 2010, ora 18:02
Sunt de acord. Doar asa ne vom schimba stilul de viata si ne vom bucura de ea. E bine ca aceasta "libertate" sa se desfasoare intre anumite limite, iar inchiderea supermarketurilor duminica nu ar trebui sa fie asa o tragedie. Mi se pare o prostie sa discutam despre asta. Sa se inchida si gata. Ne vom reorganiza si ne vom obisnui cu noul "regim" :). Suntem romani si ne putem adapta la orice!
Naznean Horatiu la 9 Aprilie 2010, ora 18:19
Iti iei sucul si altele de sambata, oamenii aia nu ar trebui sa petreaca duminica in famili? Ganditi-va daca ati lucra voi infiecare duminica 8-12 ore, v-ati simti bine?

Insa pentru unii din voi e mai important un suc decat viata sociala a miilor de oameni care lucreaza in supermarketuri.
Naznean Horatiu la 9 Aprilie 2010, ora 18:33
Domnule Blaga Claudiu ,dumneata mergi in supermarket ca la muzeu doar sa vezi marfa? Si daca da du-te in timpul saptamanii cum merg si altii. Nu te gandesti ca acolo muncesc peste 50 de oameni in fiecare duminica doar ca sa vezi tu alte produse?

MAI GANDITI-VA SI LA ALTII NU NUMAI LA VOI.
Luminita Ciopor la 9 Aprilie 2010, ora 20:20
Nu sunt de acord,de ce sa se inchida,sa merg la buticari de la bloc sa cumpar la super pret,si plus de asta,eu atunci imi fac cumparaturile de saptamana,ca atunci am timp,in rest lucrez,sa traiesc...rusine...
Stefan-Adrian Secico la 10 Aprilie 2010, ora 09:10
Lucrez intr-un supermarket de mai mult de doi ani si va pot confirma ca zilele in care cei mai multi romani isi fac cumparaturile sunt vinerea si sambata,nu duminica.
Duminica supermarketul e plin de cei ce practica asa-zisul "turism comercial",adica de oameni care sunt acolo la plimbare,socializare sau pur si simplu din lipsa de ocupatie sau fiindca e trendy si cool sa fi vazut acolo.
Turistii comerciali cumpara,de fapt,foarte putine produse,sau nu cumpara uneori nimic,deci chiar nu-s acolo din necesitate sau nevoia stringenta de a achizitiona ceva.
Ca sa nu mai vorbesc de angajatii din super si hypermarket-uri care sunt obligati sa-si petreaca mai toate duminicile la serviciu,de la prima ora a diminetii ,pana la ore tarzii din noapte,fara sa fie platiti pt multele ore suplimentare prestate duminica.
Cei care susstin cu vehementa ca hypermarket-urile sa fie deschise aproape non-stop sunt fie copiii de bani gata,fie angajatii din regiile autonome sau institutiile bugetare,care ori n-au lucrat in viata lor duminica,ori atunci cand au facut-o au fost rasplatiti generos,si in bani si in zile libere.
Si inca ceva:in preajma sarbatorilor de Paste si Craciun ,majoritatea hypermarket-urilor au program non-stop,adica se lucreaza inclusiv noaptea(pt cei care nu stiu),desi pot sa va spun cu certitudine ca nr de clienti care vin acolo peste orele 23 este extrem de mic,iar vanzarile infime,ceea ce nu justifica in niciun fel excesul de zel manifestat de conducearea market-urilor.
Iar daca majoritatea dintre romani au de Craciun sau de Paste cel putin 3-4 zile libere,ca sa nu mai spun de "fericitii" care au cate o saptamana,angajatii din comert au de Sarbatori cel mult doua zile libere,unii dintre ei doar una singura,mai exact 26 decembrie,1 ianuarie si Duminica Pastelui,iar de a doua zi programul se reia ca si cum ar fi o zi obisnuita,desi afluenta de cumparatori e foarte mica a doua zi de Craciun(26) sau de Paste.
Despre zile libere de sarbatori cum ar fi Floriile,Rusaliile sau Sf Maria,de care beneficiaza multi dintre romani,nici nu poate fi vorba la angajatii din hypermarket-uri.
Iar pt ca lucreaza de dimineata devreme pana noaptea tarziu,de Craciun,Anul Nou sau Paste,si mai toate duminiucile de peste an,salariatii din comert de tip hypermarket au salarii de mizerie,prime si bonusuri mici sau inexistente si sunt obligati zi de zi,ora de ora sa suporte aerele,fitele si figurile celor care inca traiesc dupa motto-ul "Clientul nostru,stapanul nostru",un motto demult depasit si complet fara acoperire.
Asa ca DA ,consider ca masura inchiderii hypermarket-urilor duminica este una binevenita si o aprob.
Florin Dioszegi la 10 Aprilie 2010, ora 10:53
Da, sunt de acord cu conditia ca toate mogazinele sa se inchida. In cazul acesta am avea si noi o zi libera normala.
Horatiu la 10 Aprilie 2010, ora 19:12
Draga Stefan daca ai citit mai sus o sa vezi ca uni vin sa-si cumpere suc sau sa vada(nu sa cumpere) produse diverse si pentru acestia noi trebuie sa stam duminca la lucru si sa le suportam fitele si aerele de prost crescuti si inculti la unii dintre ei care te considera un nimic si te jicnesc in ultimul hal

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Sunteti de acord cu propunerea de inchidere a supermarketurilor duminica?

Setari Cookie-uri