Comentarii pe articolul Isarescu: Romania poate castiga din criza financiara


Cresterea preturilor

Oprea Gheorghe la 6 Iunie 2008, ora 23:19
Cresterea preturilor
Atata timp cat toate produsele se scumpesc mai mult sau mai putin justificat, nu are cum sa nu fie presiuni asupra cresterii salariilor, deci "teoria Isarescu" cu mentinerea sau "temperarea" inflatiei este o gogorita".Alinierea preturilor la nivelul UE este impusa de comunitate, dar aceeasi comunitate nu "obliga"si la cresterea salariilor proportional?Intre cele doua elemente este interdependenta, nu pot fi tratate separat.Daca puterea economica nu-mi permite sa cresc salariile, nici preturile nu pot creste aberant.Si totusi guvernantii nostri sacrifica omul care munceste cinstit (marea masa a populatiei), numai de dragul UE.De ce am insistat sa intram in UE, daca nu aveam baza acestor cresteri asigurata si de ce nu s-a explicat clar , ca aderarea va fi suportata numai de oamenii care muncesc cinstit fara nicio sustinere de la bugetul statului (adica masuri de protectie a populatiei)?De ce Parlamentul, Guvernul, Administratia nu fac reduceri de cheltuieli (masini mai modeste, birouri mai putin costisitoare, salarii rezonabile, plimbari in strainatate mai putine (fara membrii familiilor).De ce nu se rentabilizeaza acele segmente ale economiei care pot duce la cresterea PIB-ului (agricultura are contributie o (zero)la PIB, turismul este la pamant si asa mai departe.Minciuni si iar minciuni si numai minciuni ne servesc guvernantii, in schimb ei traiesc foarte bine depasind ca stare materiala omologi din state cu economie capitalista de peste 50 de ani????!!!!
Ioana Vedean la 8 Iunie 2008, ora 11:48
Agricultura are o contributie de 18-19% din PIB, procent foarte mare in comparatie cu tarile dezvoltate. Acest lucru se intampla insa doar pentru ca la noi preturile produselor agro-alimentare sunt mult mai mari si nu pentru ca productiile ar fi superioare...
Alin Vancea la 30 Iunie 2008, ora 14:47
La ce bun? Astia cred ca supermarketurile vor scadea preturile? Nu , de castigat vor avea tot 'aia cu bani' , degeaba ban la ban trage . Asa cred ei ca va scadea inflatia? Ca vom cheltui mai putin pe alimente? In primul rand cine a zis ca vor scadea preturile?

  Inapoi la articolul Isarescu: Romania poate castiga din criza financiara

Setari Cookie-uri