Comentarii pe articolul Un restaurant pe saptamana: Burebista - un restaurant cu specific (de supermarket) romanesc (O cronica subiectiva)


Burebista - un restaurant cu specific romanesc

la 19 Aprilie 2010, ora 15:44
Imi permit sa comentez cele scrise in articol numai pentru faptul ca am mancat acolo...... si pentru ca e luni si ma cam plictisesc.
Sincer,alegerea platoului e total gresita sii nu cred ca e facuta pe criteriul "ce au ei mai bun",lasand la latitudinea chelnerului.Orice chelner,daca te lasi pe mana lui si ceri ce au ei mai bun,ti-ar fi umplut masa,ca sa-ti ia banii,logic. Acolo e un platou fara "personalitate",ca sa zic asa.E genul de platou comandat de o persoana nu prea umblata in restaurante romanesti si care nu stie sa comande decat mititei si sarmale. Daca ai fi fost unul care se pricepe cat de cat la bucataria romaneasca,ai fi stiut ca micii si sarmalele nici macar nu au origine romaneasca.O sa te aperi ca "arta culinara"nu e specialitatea ta .Atunci scrie si tu despre ceva la care te pricepi.
Eu am cerut la ei "ciolan special". Scria ca-i de 2 persoane,dar l-am comandat singur pentru ca era vorba de un ciolan intreg si pentru ca era facut la cuptor. Varianta de o persoana era banalul ciolan fiert si feliat,pe care il gasesti si la"supermarket",cum zici tu. Ideea e sa stii despre ce e vorba si sa stii ce sa comanzi. Ciolanul meu a fost mare,crocant si avea varza ( stii,e primul dintre ex. de cuvinte dacice pe care le inveti la scoala),avea fasole,sfecla,hrean,ceapa rosie.Ce-i drept costa si vre-o 50 sau 60 de lei,dar era pt. 2 persoane si merita. Ciolanul comandat de tine ar fi fost banal,dar aveai despre ce scrie in stilul tau.
Daca mai ajungi vre-o data pe acolo,incearca sa fii politicos din start cu chelnerii si sunt convins ca te vor ajuta. Poate esti si genul de ghinionist,dar sunt convins ca vanezi greseli ca sa ai despre ce scrie.Cum naiba sa scrii de bine,doar nu te-or plati aia.Poate l-au platit pe JJ.Uite ca pe mine nu ma platesc,dar ma pricep ce sa comand pe unde ma duc.Ar trebui sa te pricepi si tu,ca doar iti permiti sa sa scrii despre o arta,cum e bucataria.Atunci ar trebui sa realizezi ca te vrei critic de arta si ca tre sa fi al naibii de bun la asta.
As putea scrie aici inca vre-o 10 pagini,sa te invat unde se mananca bine dar asta e meseria ta,chiar daca nu esti ok.
In proportie de 90 % se mananca bine cam peste tot,ideea e sa stii ce sa comanzi. Vezi ca sunt rare restaurantele unde poti spune ca au cam totul bun in meniu.Dar nu cred ca le recunosti sau nu recunosti.
Eu momentan, incerc bucataria libaneza la un restaurant care sigur lucreaza gen fast-food,pentru ca e intr-un mall.Nu mi-a placut chiar tot,dar 80% au mancare buna.
Nu-ti zic "tine-o tot asa",ca nu e ok.
Adrian la 11 Iunie 2010, ora 19:36
Excelent comentariu si chiar as vrea sa stiu unde se maninca bine in Bucuresti. Ca urmare v-as fi recunoscator pentru un sfat.

Cu stima
la 27 August 2010, ora 14:21
scuze pt raspunsul tarziu.......lipsa de timp.....
tot din lipsa de timp fac doar o lista destul de scurta:
- Hard Rock Cafe ......90 %
- Taverna Sarbului.......90 %
- Burebistele......80 %
- Casa Ardeleneasca......80%
- La Mama ......70 %
- in Mall Militari....un restaurant libanez...Garden...nu stiu cum....70 %
- Jaristea....se mananca bine....program frumos.......dar esti in mare pericol din alte puncte de vedere....mai bine nu incerca niciodata

  Inapoi la articolul Un restaurant pe saptamana: Burebista - un restaurant cu specific (de supermarket) romanesc (O cronica subiectiva)

Setari Cookie-uri