Comentarii pe articolul FMI ne vede in 2011 cu cea mai puternica crestere economica din Europa: 5,1%


O sa fie bine, daca nu cumva o sa fie rau

Dimofte Catalin la 22 Aprilie 2010, ora 12:52
Numai mie mi se par aceste cifre si declaratii usor suprarealiste?
Deci, desi este "foarte important sa mentinem trendul de descrestere a deficitului bugetar," totusi ar putea "avea loc o crestere usoara a deficitului." Avem prin urmare o crestere a deficitului pe trend de descrestere.
Bun. Mai departe.
FMI a revizuit in scadere estimarea de crestere economica pe acest an. In plus, "tarile cu vulnerabilitati in sectoarele public si privat, adica Romania, Ungaria si statele baltice, isi vor reveni mai incet."
In aceste conditii, fireste, la ce altceva ne-am putea astepta decat la cea mai rapida crestere din Europa la anul??? Nu-i absolut normal, relatie cauza-efect etc.?
Noroc ca tot in articol ni se da si dezlegarea acestor enigme -- "n contextul acestor revizuiri, FMI va analiza posibilitatea acceptarii unui deficit bugetar mai mare de 5,9% din PIB pentru Romania".
Asta era deci. Bietii femeisti cauta cu disperare argumente ca sa ne lase sa depasim deficitul agreat mai deunazi. Si, iata, l-au gasit -- pentru ca noi prognozam ca la anu' o sa fie bine, va dam voie sa cheltuiti azi mai mult...
Nu mai e nici FMI-ul ce-a fost...

  Inapoi la articolul FMI ne vede in 2011 cu cea mai puternica crestere economica din Europa: 5,1%

Setari Cookie-uri