Comentarii pe articolul Radiografia pietei fortei de munca in sistemul educational. De ce nu are Romania absolventi de calitate?


educatie sub-mediocra

Corneliu la 4 Mai 2010, ora 14:52
Articol la obiect, fara solutii insa.
Formarea inadecvata a profesorilor este o cauza, la fel remunerarea scazuta (cu exceptiile precum cele din articol). Si nu in ultimul rand lipsa de legatura intre mediul de business privat si scoala. Universitatea evita sa intre in contact cu organizatia privata care functioneaza pentru profit, contactul ar arata imediat cat de rupta de realitate este programa universitara (pe toate segmentele de business).
Nu intalmplator foarte putini oameni din business cu vocatie si interes pentru educatie sustin cursuri la programele de master spre exemplu, precum si faptul ca profesorii universitari nu au nici o credibilitate sa faca consultanta pe preturile pietii pentru firmele private.
Iar ce vrea dl Funeriu nu pare sa schimbe in nici un fel lucrurile...
Solutiile nu vor veni insa nici de la firmele de training care vin cu modele (a se citi produse) de afara si unde traineri care nu au condus nimic niciodata sustin cursuri de leadership.
Ca si in cazul altor "sisteme" (justitie, sanatate) doar simpla vointa la varf nu este suficienta sa poata schimba lucrurile, cand vointa este intr-o directir gresita dezastrul ne asteapta!

  Inapoi la articolul Radiografia pietei fortei de munca in sistemul educational. De ce nu are Romania absolventi de calitate?

Setari Cookie-uri