Comentarii pe articolul ANALIZA: Sub presiunea FMI, statul este obligat sa taie cheltuielile. Ce va urma?


Nu cu taierea cheltuielilor rezolvam problema

Lipianu Ion-Gheorghe la 10 Mai 2010, ora 11:34
Nu cu taierea cheltuielilor rezolvam problema ci prin cresterea productiei in special pentru export, eradicarea evaziunii fiscale si a scurgerilor de venit national in exterior. Dar cum guvernantii nu cunosc acesti termeni, prea ocupati cu alte probleme, fac si ei ce stiu inrobind inca odata poporul roman interesului extern si exterminandu-l fapt pentru care altii au platit cu capul. La noi daca nimeni nu reprezinta poporul ( se va vedea mai bine la urmatoarele alegeri-daca vor mai fi-) sigur ca nu ne putem astepta la altceva. Ma intreb ce va mai urma si cat va mai suporta populatia un regim de exterminare a populatiei sarace. Veti vedea in curand desi as prefera sa nu am dreptate.
Mihailescu Silviu Cristinel la 11 Mai 2010, ora 00:47
De ce nu exista echitate? Inteleg situatia in care se afla economia tarii , accept sa se taie din venituri ,dar cu o conditie.Suma de bani retinuta sa se constituie intr-un depozit garantat de stat prin titluri de stat , bonuri de tezaur , etc. cu termen de scadenta ,peste 10 ani , bineinteles cu o mica dobanda .
De ce nu se renunta la impozitul forfetar ? De ce nu sunt lasati oamenii sa supravetuiasca? Toti meseriasii din tara asta indiferent de varsta , ar putea sa-si acopere diminuarea veniturilor cu ceea ce stiu sa faca.Un pensionar frizer de exemplu si-ar putea tunde vecinii sau cunstintele.Unul pe zi , sau la doua zile macar si tot si-ar acoperi ceva din diminuarea venitului.Un croitor sau parat croitor ar scurta un pantalon , ar pune un fermoar la o haina.Si el si-ar scoate macar banii de paine. Si exemple sunt multe.
Aceste sume mici i-ar ajuta sa supravetuiasca nu sa se imbogateasca.
Este dureros ! In ritmul in care s-au majorat pensiile si salariile , cate 2-3% in decurs de 20 de ani iar acum sa ti se ia totul dintr-o data e foarte dureros!
Ruse Paula la 11 Mai 2010, ora 20:23
Ei de fapt fac ce nu stiu si oricum nu le pasa decat de binele propriu.
Bugetari sau nu oamenii nu vor mai avea cu ce-si plati creditele, parintii pensionari vor trebui ajutati , consumul va scadea si ca atare si productia si va creste somajul
Bancile vor reusi cu greu sa mai recupereze creditele date...
Si uite asa apare si devalorizarea leului ...

  Inapoi la articolul ANALIZA: Sub presiunea FMI, statul este obligat sa taie cheltuielile. Ce va urma?

Setari Cookie-uri