Comentarii pe articolul Top 5 comisioane la credite. Unde taxeaza bancile cel mai mult?


informatii eronate

Stauceanu Sabina la 26 Mai 2010, ora 14:53
Se pare ca cine a scris acest articol nu face diferenta intre contul curent care este deschis pentru virarea imprumutului si creditul in sine. in primul rand la conturile curente se percepe o un comision fix si nu un procent.
Procente se aplica in cazul creditelor si anume la soldul creditului din fiecare luna ...........
La multe banci acel cont este utilizat ca si suport pentru rambursarea ratelor lunare, la scadenta creditul retragand suma corespunzatoare (conturile suport pot fi utilizate si pentru alte operatiuni in afara de plata rate si ridicari disponibil din credit).
In ceea ce priveste comisionul de acordare va puteti interesa daca aveti curiozitatea cati oameni lucreaza pentru un singur dosar........ca sa vedeti ca de multe ori este justificat (nu spun ca uneori anumite banci nu exagereaza, dar nu trebuie sa ne punem intrebarea de ce se ia acel comision, banca nu e un egent economic care face acte de binefacere).
cam atat am avut de comentat si sper ca nu am suparat pe nimeni.
Dan Lazar la 3 Octombrie 2010, ora 11:06
Da, ai dreptate banca nu e societate de caritate. Orice imprumut trebuie returnat si trebuie sa te gandesti la acest lucru inainte de al face. Dar pe de alta parte nu pot sa nu constat multitudinea si marimea comisioanelor care trebuiesc platite. Acum cativa ani (7-8 ani) aceleasi banci aveau mai putine comisioane si/sau mai mici. Ca sa nu mai vorbim ca in toata Europa occidentala se poate aplica comision de achitare anticipata de maxim 1% la noi nu. Ce daca e lege, aici e vestul salbatic si aceleasi banci occidentale se plang ca intra in faliment. Cat priveste cati oameni muncesc pentru acordarea creditului, personal nu imi pasa. Cred ca muncesc multi pentru ca asa e sistemul in Romania si nimeni nu are interes si/sau pricepere sa il schimbe (nu conteaza ca e stat sau privat- in toate domeniile de activitate plimbam hartiile degeaba). Nu mai spun ca afli de unele comisioane cand sa semnezi contractul sau si mai rau dupa. Mai bine ar fi introduse toate in dobanda ca tot trebuiesc platite, ca nu toti se pricep sa vada cei cu DAE(nici nu sunt cuprinse toate comisioanele). Asa ca inteleg si greutatea reporterului pentru a se documenta avand in vedere transparenta bancilor si multitudinea de variante de comisioane. Evident cei ce lucreaza in domeniu le stiu mai bine.
Si nu se supara nimeni, doar discutam....

  Inapoi la articolul Top 5 comisioane la credite. Unde taxeaza bancile cel mai mult?

Setari Cookie-uri