Comentarii pe articolul Vladescu: Este exclus sa crestem taxele in acest an


DAR ASTEA CE-S TOVARASE VLADESCU SEBASTIAN?

Ursu Livia la 28 Mai 2010, ora 18:17
De la 1 iunie se vor schimba o serie de impozite. Toate vor fi cuprinse in noul Cod fiscal, care va fi valabil de la 1 iunie.

- Nu erau impozitate, dar vor fi: Veniturile din dobanzi, tichetele de masa, salariile compensatorii si veniturile programatorilor.

- Veniturile din salarii pentru activitatii de creare de programe pentru calculator.

- Venituri din dobanzi la depozitele la vedere/conturile curente.

- Venituri din dobanzile din sistemul economisire creditare in domeniul locativ.

- Venituri sub forma dobanzilor bonificate la depozitele clientilor constituite in baza legislatiei privind economisirea si creditarea in sistem colectiv pentru domeniul locativ .

- Tichetele de masa

- Tichetele de cresa

- Tichetele de vacanta

- Tichetele cadou

- Platile compensatorii, calculate pe baza salariilor medii nete pe unitate, primite de persoanele ale caror contracte individuale de munca au fost desfacute ca urmare a concedierilor colective.

- Platile compensatorii, calculate pe baza salariului mediu net pe economie, primite de personalul civil din sectorul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala la incetarea raporturilor de serviciu, ca urmare a restructurarilor.

- Platile compensatorii, calculate pe baza soldelor lunare nete, acordate personalului militar trecut in rezerva in urma restructurarilor.

- Ajutoarele stabilite in raport cu solda lunara neta, acordate acestuia la trecerea in rezerva sau direct in retragere cu drept de pensie sau celor care nu indeplinesc conditiile de pensie, precum si ajutoare sau plati compensatorii primite de politisti aflati in situatii similare, al caror cuantum se determina in raport cu salariul de baza lunar net, acordate potrivit legislatiei in materie.

Castigurile de la Bursa impozit anticipat de 10%

De la 1 iunie, va disparea impozitul de 1% pe castigurile din tranzactii cu actiuni realizate in acest an.

Astfel ca vor exista doua tipuri de calcul al impozitului realizat din tranzactii cu valori mobiliare.

Pentru perioada 1 ianuarie 2010 31 mai 2010 se determina castigul net aferent acestei perioade in functie de perioada de detinere (365 de zile) si se asimileaza castigului net anual.

Pentru perioada 1 iunie 2010 31 decembrie 2010 se determina castigul net aferent perioadei indiferent de perioada de detinere si se asimileaza castigului net anual.
Castigul net asimilat castigului net anual se determina ca diferenta intre castigurile si pierderile inregistrate pe fiecare din cele doua perioade ale anului 2010.

Impozitul aferent castigurilor nete aferente fiecareia din cele doua perioade se determina astfel:

Pentru perioada 1 ianuarie 2010 31 mai 2010 prin aplicarea cotelor de impunere de 1% si respectiv 16% (in functie de perioada de detinere a titlurilor) la castigul net aferent perioadei, asimilat castigului net anual.

Pentru perioada 1 iunie 2010 31 decembrie 2010 prin aplicarea cotei de impunere de 16% la castigul net aferent perioadei, asimilat castigului net anual. Pierderile nete aferente celor doua perioade se reporteaza in anul urmator.

Incepand din 2011, cota de impunere a veniturilor obtinute din transferul titlurilor de valoare va fi de 16%, cu impunere anticipata in timpul anului de 10%, pentru persoane fizice rezidente.

  Inapoi la articolul Vladescu: Este exclus sa crestem taxele in acest an

Setari Cookie-uri