Comentarii pe articolul Seful MedLife isi face scoala de marina


Bullshit

Xulescu la 3 Iunie 2010, ora 08:56
Am auzit si pe alt site de asta.
Sincer sa va spun, seful Medlife a fost ademenit sa se bage in afacerea asta. Sa va zic si de ce.
Faptul ca universitatile de marina au multi studenti este ceva inselator.De fapt destul pe putini absolventi si ajung sa navige in vreun fel deoarece locurile pentru practica sunt foarte limitate. Criza a lovit puternic in transporturi. Multe proiecte de constructie au fost anulate dupa prabusirea indexului BALDRY.
O alta fateta problemei este stagiul de practica. Un fel de internship. Locurile de internship au fost reduse puternic, iar mediul universitar din Constanta resimte puternic asta. Deja sunt multi care stau pe bara. S-a mers pe princpiul ca admitem multi studenti, deoarece cresterea economica mondiala va duce la dezvoltarea transporturilor si ii va absorbi pe toti. Nu a fost asa. Piata a intrat in criza. Criza a lovit direct si nemijlocit in echipaj, care s-a vazut redus la un minim.
In lumea maritima nu exista o chiar atat de mare inertie in cresteri salariale dar si in disponibilizari. Top managementul este destul de apropiat ca structura ierarhica de echipaj. Nu exista, ca in cazul unor alte bussinesuri, o structura foarte stufoasa.
Pe langa practica mai sunt cursurile IMO, niste cursuri aditionale ce trebuiesc facute de absolventi, pentru a putea da examen. Ele costa aproximativ 80 de milioane, in afara de cazare in Constanta pe durata efectuarii lor( dureaza cam trei luni la modul intensiv).
Realitatea este ca, respectand modelul IMO, celor de la Colegiul Nautic nu le poate iesi o perioada de practica injumatatita. Este imposibil. Adunand 2 ani scoala, un an jumatate practica, 4 luni cursurilo IMO se apropie de durata unui invatamant universitar. Invatamant universitar ce acorda sprijin pentru efectuarea cursurilor IMO la un pret mult mai mic, ce au dotari mult mai bune de scoalrizare, ca sa nu zic de accederea intr-un mediu academic ce iti poate oferi si posibilitatea de stabili contacte solide cu oameni din domeniu.
Un alt dezavantaj al colegiului este pozitionarea. Pai numarul celor din tara ce studiaza la marina este infim. Si sunt o piata greu de convins.PE buna dreptate. VIata pe mare nu e una usoara, nu e una pentru care te pregatesti doi ani si gata.

  Inapoi la articolul Seful MedLife isi face scoala de marina

Setari Cookie-uri