Comentarii pe articolul Cum trebuie scos sistemul public de pensii din faliment?


"Cum trebuie scos sistemul public de pensii din faliment?"

Mihai Dumbrava la 5 Iunie 2010, ora 00:00
1. Pensiile de stat trebuie sa fie egale pentru toti oamenii si valoarea acestora trebuie sa acopere: cosul de cumparaturi, pt. un trai minim + un necesar de medicamente + un necesar cultural - informational minim;
2. Pensiile private fac diferentierea indivizilor dupa nivelul cotizatiilor varsate in aceste fonduri (acest lucru poate fi 100 % real la minimum 50 de ani dupa caderea comunismului - timp maxim necesar iesirii din campul munci al angajatilor ce au lucrat in acea perioada);
Nota : Ca pensie privata - pt. persoanele care au lucrat in perioada comunista trebuie considerata valoarea varsamintelor efectuate catre fondul de pensii peste nivelul salariului minim pe economie din acea perioada, regularizat pe ani.
In acest mod cei ce au lucrat in conditii grele de munca sau au prestat ore suplimentare sau au avut 2 servicii(ex. inginer in fabrica si profesor cu ora la un liceu sau facultate) sau au avut anumite sporuri - in acea perioada sa beneficieze, la batranete, de prestarea suplimentara facuta, respectiv de banii varsati in plus catre stat.
3. Micsorarea varstei de pensionare, respectiv la 60 de ani, atat pt. femei cat si pt. barbati.
Acest fapt va conduce la cresterea sperantei de viata activa a populatiei si va reduce speculatiile pt. o pensionare inainte de termen (la cerere sau pe caz de boala).
NOTA : Persoanele care doresc un trai decent la pensie se vor ocupa din perioada activa "sa stranga" la fondurile private sume cat mai mari sau dupa iesirea la pensie vor lucra - inca o perioada pt. a avea bani mai multi.
Astfel, se va face in mod real, diferenta intre persoanele lenese si dezinteresate de munca si cele active.
Atentie ! : Investitorii / Patronii din IMM-uri (nu cei din carton) = oameni f. muncitori si activi, indiferent de marimea afacerii " NU IES LA PENSIE" fiindca moare activitatea.
Trebuie sa avem in Romania multi "patroni", de peste 150 - 190 de ori cati au fost in 2008 si atunci scad "pensionarii" intretinuti de stat.
SATUL trebuie sa aiba rolul de coordonator si arbitru impartiaal NU SA ADMINISTREZE afacerri - caci e cel mai hot si prost administrator.

  Inapoi la articolul Cum trebuie scos sistemul public de pensii din faliment?

Setari Cookie-uri